Cu ce îngrijim gardul viu: cel mai mic utilaj cu acumulatori de calitate nemțească

Informateca

De la 1 mai încolo putem spune „oficial” că, dacă avem curte, mesele de weekend nu le mai luăm în casă, ci în aer liber. Pentru asta însă trebuie să ne pregătim și curtea pentru noul sezon. Una dintre activitățile pe care le avem de făcut în acest sens este îngrijirea gardului viu – tunderea lui pentru menținerea formei. Pentru aceasta trebuie să știm două lucruri: când să-l tundem, cât de mult și ce tip unelte folosim.

Când se tunde gardul viu?

De-a lungul perioadei de vegetație acesta se tunde de mai multe ori și depinde în primul rând de specia de arbuști care îl alcătuiesc.

În cazul speciilor care înfloresc la începutul primăverii, tunderea gardului viu ar trebui realizată la sfârșitul perioadei reci a anului. De asemenea, după ce florile acestor arbuști s-au scuturat, procesul trebuie repetat. În cazul speciilor care înfloresc vara tunderea se face cam pe la mijlocul primăverii.

Ca regulă generală, gardul viu se tunde de aproximativ 3-4 ori pe an, însă plantele care au dezvoltare mai rapidă (de exemplu caprifoiul) pot fi tunse mai des, iar cele care au o dezvoltare mai lentă (cum ar fi laurul) pot fi tunse doar de două ori – o dată vara și o dată toamna.

Citește și: 12 moduri ieftine să transformi apartamentul într-o capodoperă

Ca reguli de bază la tuns, trebuie de avut mare grijă cât tăiem din lăstarii plantei pentru a nu strica forma gardului. În cazul ultimei tunderi înainte de sezonul rece, pentru ca planta să nu înghețe, aceasta trebuie făcută cu suficient timp înainte de lăsarea frigului.

Citeste si...  Cum amenajezi dormitorul pentru a te bucura de un somn odihnitor

stihl-gard-viu

Cu ce tundem gardul viu – cel mai mic utilaj propus de Stihl

La capitolul instrumnte de tuns gardul viu, tehnologia ne propune variante tot mai bune pentru a reduce timpul și efortul făcut în acest sens. Sthil este unul dintre cei mai cunoscuți producători de utilaje destinate întreținerii spațiilor verzi.

În ultimii ani inginerii germani de la STIHL  au dezvoltat noi utilaje pentru toaletarea gardului viu, care au la bază acumulatori ultra performanți. Este vorba despre gamele de foarfeci pentru gardul viu, care pot fi utilizați fără probleme, în zone sensibile la zgomot. Noile echipamente sunt extrem de silențioase, astfel încât nu necesită folosirea căștilor de protecție auditivă, ca în cazul foarfecelor cu motor termic.

Ce mai mic utilaj pentru îngrijirea gardurilor vii, recomandat de profesioniștii de la STIHL, este foarfecele cu acumulator este HSA 45, și este atât de comod de folosit, încât și pentru doamne tunsul gardului viu poate deveni o adevărată pasiune. Acesta nu mai puțin de 2,3 kg, cu tot cu acumulatorul încorporat și are o manevrare simplă și plăcută.

Foarfece cu acumulator STIHL HSA

Lipsa vibrațiilor și greutatea redusă îl fac un instrument ideal pentru cei care doresc să realizeze forme deosebite din gardul viu, brazi sau alți copaci ornamentali. Încărcarea completă a acumulatorului se face în aproximativ 3 ore, iar utilizatorul poate beneficia de puterea maximă a utilajului până la descărcarea totală a acestuia.

Utilajele cu acumulator reprezintă noua tendință în domeniul îngrijirii curților, oferind autonomia și anduranța echipamentelor cu motor termic, toate componentele lor având la bază ani de zile de concepție, testări și inovații.

Citeste si...  10 trucuri să ajuţi plantele să treacă cu bine peste sezonul rece

Sursă foto: www.ecology.md

 

(0 vizualizari)

Foarfece cu acumulator STIHL HSA

Post-ul Cu ce îngrijim gardul viu: cel mai mic utilaj cu acumulatori de calitate nemțească apare prima dată în CasoTeca.


Sursa: Casoteca


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *