140 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României – expoziție în aer liber

0
bnr

Banca Națională a României împlinește 140 de ani de la înființarea sa în 1880 și organizează cu această ocazie o expoziție în aer liber. Putem afla astfel istoria BNR, a șaisprezecea bancă centrală din lume, cronologic, originea monedei naționale, dar și multe alte informații despre instituția bancară.

 

Expoziția are loc  în perioada 15 septembrie – 14 octombrie 2020 și este amplasată în strada Lipscani nr. 25, în faţa Palatului Vechi al BNR. Accesul este liber.

Vizitatorii pot afla informaţii despre istoria băncii centrale, personalitatea fondatorului instituţiei, Eugeniu Carada, originea monedei naţionale, dar şi detalii despre principalele atribuţii şi obiectivul fundamental al BNR – asigurarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor.

Expoziţia itinerantă va călători în ţară, în oraşele care găzduiesc sucursale şi agenţii BNR, după un program ce va fi anunţat ulterior. În comunicat se menţionează că acest proiect susţine demersurile BNR de informare a publicului larg cu privire la rolul şi funcţiile băncii centrale.

Isărescu, BNR: obiectivul imediat al BNR rămâne asigurarea lichidităţii necesare finanţării cheltuielilor statului şi economiei reale

Înfiinţarea Băncii Naţionale în 1880 a reprezentat un moment important atât în seria reformelor de modernizare a societăţii româneşti, cât şi în afirmarea internaţională a statului român, a cărui independenţă fusese de curând recunoscută în Europa.

Purificator anti-coronavirus la cel mai bun preț

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele