Video! Peste 2.500 de locuitori ai oraşului Mariupol au fost uciși de armata rusă

0
mariupol
Mariupol
- Reclama -

Peste 2.500 de locuitori ai oraşului Mariupol, port la Marea Neagră, au fost ucişi de la declanşarea invaziei militare ruse în Ucraina, pe 24 februarie, a anunţat Oleksii Arestovici, consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, într-un interviu televizat luni, potrivit Reuters.

 


El a citat informaţii ale primăriei din Mariupol şi a acuzat forţele ruse că au împiedicat duminică accesul ajutoarelor umanitare în oraş. Trupele ruse afirmă însă că nu ţintesc civili.

Foto: (c) Armed Forces of Ukraine/Handout via REUTERS


Serviciile de urgenţă ucrainene au declarat că cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 12 rănite, luni, în urma lovirii unui bloc de locuinţe la Kiev de către forţele ruse.

- Reclama -

Clădirea, situată în cartierul Obolon şi având opt etaje, a fost lovită în zori ”de un tir de artilerie”, cauzând un incendiu care a fost ulterior stins de pompieri.

Foto: (c) Satellite image ©2022 Maxar Technologies/Handout via REUTERS


Iniţial, serviciile de urgenţă ucrainene anunţaseră că s-au înregistrat două decese, dar bilanţul a fost ulterior revizuit în scădere. Trei dintre cei răniţi au fost spitalizaţi.

Vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk a declarat că pentru luni, 14 martie, au fost convenite zece ”coridoare umanitare”, inclusiv dinspre oraşe situate în apropiere de Kiev şi dinspre regiunea estică Lugansk.

Vezi și UPDATE: Trei oameni au murit în urma bombardării maternității din Mariupol de către armata rusă

”Vom încerca, încă o dată, să deblocăm deplasarea convoiului umanitar ce transportă alimente şi medicamente către Mariupol dinspre Berdiansk (sud-estul Ucrainei”, a spus Vereşciuk într-un mesaj video.
Foto: (c) Armed Forces of Ukraine/Handout via REUTERS


Pe de altă parte, şeful diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba a solicitat luni Occidentului să furnizeze arme Ucrainei şi să impună sancţiuni suplimentare Rusiei pentru a contribui la împiedicarea atragerii altor ţări în războiul declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin.

”Celor din străinătate speriaţi de ‘atragerea în Al Treilea Război Mondial’: furnizaţi-ne toate armele necesare! Aplicaţi mai multe sancţiuni Rusiei şi izolaţi-o total! Ajutaţi Ucraina să forţeze eşecul lui Putin şi veţi evita un război mai mare!”, a scris Kuleba pe Twitter.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele