A murit președintele Emiratelor Arabe Unite

0

Șeicul Khalifa bin Zayed Al-Nahyane, bolnav de mai mulți ani, a murit la vârsta de 73 de ani, după ce a însoțit ascensiunea țării sale pe plan internațional în ultimele două decenii, anunță AFP.

Președintele Khalifa bin Zayed Al-Nahyane a murit„, a anunțat un comunicat guvernamental publicat de agenția oficială WAM, fără a preciza cauza decesului șefului statului, care ave probleme vechi de sănătate.

Șeicul a fost înmormântat în cimitirul al-Bateen din Abu Dhabi. De la accidentul vascular cerebral suferit în ianuarie 2014, a fost văzut rar în public. Se așteaptă ca șeicul Khalifa să fie înlocuit în scurt timp de fratele său vitreg, prințul moștenitor din Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed, cunoscut sub numele de MBZ, considerat deja conducătorul de facto al acestei bogate monarhii petroliere din zona Golfului.

După ce a fost anunțată moartea sa, mass-media locală și-a întrerupt programele pentru a difuza imagini și articole în semn de omagiu pentru șeic.

Pozițiile, realizările, înțelepciunea, generozitatea și inițiativele sale pot fi găsite în fiecare colț al țării„, a transmis MBZ pe Twitter. „Khalifa bin Zayed, fratele meu, mentorul și profesorul meu, fie ca Dumnezeu să aibă milă de tine.„.

Totodată, guvernul a declarat doliu oficial, iar drapelele au fost arborate la jumătate de catarg timp de 40 de zile. Următoarele zile, începând de vineri, vor fi nelucrătoare, inclusiv luni.

Amintim, născut în septembrie 1948, șeicul Khalifa i-a succedat, în 2004, tatălui său, șeicul Zayed bin Sultan Al-Nahyane, președintele și părintele fondator al Emiratelor, o federație de șapte emirate, printre care capitala Abu Dhabi și Dubai.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele