Alka Group construiește o fabrică de 11,5 mil. euro la Ploiești

0

Cu o investiție de peste 11,5 milioane euro, Alka Group a demarat lucrările de construcție a noii capacități de producție pentru biscuiți și snacks-uri sărate, localizată în Ploiești. Finalizarea proiectului este programată pentru primul trimestru din 2019, iar fabrica va oferi în prima fază peste 80 locuri de muncă noi.

„Noua fabrică din Ploiești este un proiect ambițios, în care avem mare încredere, de aceea le mulțumim încă o dată celor care au fost alături de noi în cei peste 20 de ani de prezență în România. Avem planuri foarte mari pentru următorii ani, iar sprijinul partenerilor și clienților noștri este cel mai important. Suntem încântați că am ajuns în această fază și, în sfârșit, vedem cum încă o fabrică se construiește de la zero, fabrică în care se va produce la cele mai înalte standarde ale industriei”, spune Ady Hirsch CEO Alka Group.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp, se construiește în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat – de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori. Peste 25% din întregul amplasament va fi dedicat spațiilor verzi.

Din totalul investiției de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), restul sumei provenind din cofinanțare privată împreună cu Unicredit Bank.

Afaceri de 173 de milioane de lei

În 2017, grupul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați, având poziție în top 3 jucători în multe dintre segmentele în care activează. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield.

Alka era atunci prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea producției locale.

În anul 2018, în urma unui amplu proces de rebranding, portofoliul companiei a fost regândit, sub marca Alka dezvoltându-se o gamă largă de produse, atât dulci cât și sărate.

Sursa: Alka Group construiește o fabrică de 11,5 mil. euro la Ploiești

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele