alune de padure

Alunele de padure – beneficii si recomandari de consum

Stefan Alexiu

Stiai ca pe langa gustul delicios, alunele de padure contin si o multime de nutrienti, inclusiv vitamine, minerale, antioxidanti si grasimi sanatoase? Considerate un superaliment, alunele de padure  contribuie la mentinerea echilibrului acido-bazic al organismului, ajuta la buna functionare a ficatului, ochilor si pielii, stimuleaza activitatea sistemului nervos, mentin colesterolul sub control si ajuta in lupta cu greutatea.

 

Alunele de padure – Beneficii pentru sanatatea organismului

Alunele de padure au un profil nutritiv excelent: acizi grasi sanatosi (mononesaturati si polinesaturati), vitamine, (vitamina E, complexul de vitamine B, dintre care B6 in cantitate mai mare decat toate celelalte nuci, niacina, etc.) minerale (magneziu, fosfor, potasiu, fier, calciu, zinc, cupru etc.).

Integrate intr-o dieta echilibrata, alunele de padure iti pot imbunatatii sanatatea fizica si mentala. Iata cum:

  • Protejeaza inima si mentin colesterolul sub control. Alunele de padure sunt bogate in fibre alimentare, antioxidanti, potasiu si magneziu, care ajuta la reducerea inflamatiei si la imbunatatirea sanatatii arterelor tale. Grasimile monosaturate si polinesaturate contribuie si ele la scaderea nivelului de colesterol din sange.
  • Lupta cu inflamatia. Nivelurile ridicate de grasimi sanatoase din compozitia alunelor de padure ajuta, de asemenea, la reducerea inflamatiei din organism. Studiile au aratat ca un consum de pana la 60 de grame de alune in fiecare zi (impreuna cu o dieta sanatoasa), timp de 12 saptamani, poate ajuta la reducerea markerilor inflamatori la persoanele obeze.
  • Contribuie la reducerea nivelului de zahar din sange. Acidul oleic din alunele de padure s-a dovedit a avea un efect pozitiv asupra sensibilitatii la insulina. Nu numai ca ajuta la cresterea sensibilitatii la insulina, ci si la scaderea nivelului de zahar din sange.
  • Ajuta in lupta cu greutatea. 100 de grame de alune de padure contin aproximativ 20 de grame de proteine. Daca esti vegetarian, acestea nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia ta zilnica. Fiind „incarcate” cu o cantitate foarte mare de grasimi si fibre sanatoase, alunele de padure cresc nivelul de satietate, aspect foarte important atunci cand esti la dieta.
Citeste si...  Cât de des e recomandat să te cântărești. Uite ce impact poate avea acest obicei asupra ta

Cum poti consuma alunele de padure

  • Alune de padure coapte sau crude pentru o gustare energica si satioasa.
  • Faina de alune de padure. Daca ai intoleranta la gluten, poti incerca faina de alune de padure. Desi este mai saraca in acizi grasi omega-6 in comparatie cu alunele intregi, faina are totusi un nivel ridicat de vitamine si minerale, fiind un ingredient excelent pentru toate tipurile de prajituri. Ofera alimentelor o aroma placuta de alune si poate inlocui pana la 1/3 din cantitatea de faina din orice reteta.
  • Laptele de alune de padure este unul dintre cele mai gustoase bauturi de acest gen. Contine foarte multi nutrienti si poate inlocui cu succes laptele de vaca. Acesta este o alegere ideala pentru persoanele cu intoleranta la lactoza.
  • Pasta de alune de padure si Crema de alune de padure. Vrei sa „innobilezi” deserturile sau micul tau dejun cu gustul delicios si inconfundabil de alune de padure? Incearca pasta sau crema de alune de padure!

Uita de cremele tip Nutella din comert! Alege o crema de alune de padure Bio!

Uita de cremele tip Nutella din comert! Acestea au un continut scazut de alune de padure, cacao de slaba calitate, exagerat de mult zahar, ulei de palmier si diverse substante sintetice pentru a le potenta aroma si gustul.

Alege in schimb o pasta realizata 100% din alune de padure bio  sau crema tartinabila bio cu un continut ridicat de alune de padure.

Pasta de alune de padure bio este un unt fin realizat 100% din alune de padure. Moale si cu o savoare puternica, pasta de alune de padure bio nu contine coloranti sau conservanti si, in mod normal, nici zahar adaugat. Pasta de alune de padure are avantajul de a se pastra proaspata foarte mult timp datorita uleiurilor prezente in mod natural in alune.

Citeste si...  Flori de primăvară

Pasta de alune de padure poate fi consumata pe paine la micul dejun sau utilizata la prepararea deserturilor de tot felul (clatite, prajituri, torturi, sufleuri, etc).

Daca esti in cautarea unei paste de alune de padure de calitate, noi iti recomandam sa alegi: Pasta de alune de padure BioBronte.

Spre deosebire de pasta de alune de padure, Crema de alune de padure bio este mai „maleabila” si are in compozitia sa si alte ingrediente pe langa alunele de padure: zahar, uleiuri, cacao. Crema de alune de padure este ideala pentru deserturi delicioase si aromate.

Noi iti recomandam sa mergi la sigur cu crema de alune de padure BioBronte. Este compusa doar din 4 ingrediente: alune de padure 38%, zahar brun, unt de cacao si ulei de floarea soarelui, toate din cultura organica.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *