BSH, parte a grupului Bosch, construiește o fabrică de mașini de spălat la Simeria

0

 

BSH Hausgeräte GmbH, o companie a Grupului Bosch, a achiziționat un teren de 40 de hectare în Simeria pentru a construi o fabrică de mașini de spălat, o investiție de 110 milioane euro. Fabrica este prognozată să fie gata în 2022 și să aibă o producție de un milion de mașini de spălat anual. 

Părțile contractante au convenit să păstreze confidențialitatea cu privire la prețul de cumpărare. Construcția unei hale de producție, precum și a unui centru logistic și a clădirilor administrative trebuie să înceapă pe proprietate încă din acest an. Liderul European în electrocasnice intenționează să înceapă producția de mașini de spălat în anul 2020. După construirea unor noi facilități de producție, fabrica va avea începând cu 2022 o capacitate de producție anuală de peste un milion de mașini de spălat pentru piața europeană. Noua locație va fi în viitor pe lângă Germania, Spania și Polonia, cea de-a patra fabrica de mașini de spălat din Europa.

„În ultimele luni am căutat intens o locație potrivită. Proprietatea din Simeria ne oferă condiții ideale pentru producerea mașinilor de spălat moderne precum și logistica necesară”, spune Mihai Voicila, director general al filialei BSH din România. „Vom crea peste 700 de locuri de muncă acolo în următorii ani. Scopul nostru este de a produce aparate de uz casnic adaptate nevoilor consumatorilor și de a face viața de zi cu zi mai ușoară pentru oameni. Pentru aceasta avem nevoie de site-uri de producție și de centre logistice de primă clasă.”

Mărcile Bosch, Neff și Zelmer

Filiala română BSH a fost înființată în 1999 și comercializează aparate electrocasnice sub mărcile Bosch, Neff și Zelmer în România. Gama de produse include frigidere, mașini de gătit, mașini de spălat, uscătoare, mașini de spălat vase, aspiratoare, roboți de bucătărie, mașini de cafea.

BSH Hausgeräte GmbH este unul dintre cei mai importanți producători de aparate electrocasnice din lume cu vânzări de aproximativ 13,8 miliarde de euro în 2017 si peste 61,800 de angajați. BSH produce în aproximativ 40 de fabrici și este reprezentată de peste 80 de companii din aproximativ 50 de țări.

Sursa: BSH, parte a grupului Bosch, construiește o fabrică de mașini de spălat la Simeria

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele