Cele mai căutate branduri de mașini pe piața auto second-hand în 2018 sunt premium si vin din Germania

0
masini sh auto sh

Cele mai căutate branduri de mașini pe piața auto second-hand anul acesta au aparținut producătorilor germani premium Volkswagen, BMW și Audi, potrivit unei analize a Autovit.ro.

Din punct de vedere al modelului căutat, Volkswagen Passat a ținut primul loc în clasament cu 11,6 milioane de căutări.

În ceea ce privește piața auto locală, aceasta a fost marcată în 2018 de câteva tendințe care au contribuit la creșterea numărului de tranzacții realizate: segmentul SUV a atins noi cote record pe piața mașinilor noi, iar înmatriculările de mașini electrice au fost de cinci ori mai mari decât în anul anterior.

Per total, înmatriculările de mașini rulate din import au rămas la o medie lunară de 39.000 de unități, iar reinmatricularile au fost și mai mari, în jumătate dintre luni fiind depășit pragul de 50.000 de unități. În 2018, 70% dintre mașinile vândute pe Autovit.ro au fost de la dealeri autorizați, în timp ce restul, de 30%, au provenit de la persoane fizice.

Dintre brandurile populare pe Autovit.ro, Dacia, Volkswagen și Opel s-au vândut și cel mai rapid. În medie, timpul de vânzare pentru modelele Dacia a fost de 17 zile, iar pentru celelalte două mărci de 19 zile. Și autoturismele BMW, Audi, Ford, Skoda sau Renault s-au vândut rapid, anunțurile pentru aceste branduri fiind publicate timp de 20 de zile, în medie.

Tendințele anului 2018: SUV-uri și mașini electrice

Pe plan global, segmentul SUV s-a remarcat la nivelul Uniunii Europene, unde a depășit o cotă de piață de 30%. România s-a aliniat tendințelor internaționale, astfel că segmentul SUV a atins noi cote record pe piața mașinilor noi, Dacia Duster fiind modelul cu cele mai mari vânzări.

În plus, cota de piață a diesel-ului a scăzut de la 46% la 36% într-un an, mărcile germane premium având cea mai mare pondere a diesel-ului în total vânzări.

De asemenea, 2018 a fost cel mai bun an pentru mașinile electrice pe plan local, acesta finalizându-se cu peste 500 de înmatriculări. Numărul de stații de încărcare a crescut considerabil, iar înmatriculările de mașini 100% electrice au fost de aproape cinci ori mai mari decât în 2017.

Înmatriculările de mașini rulate din import au rămas la o medie lunară de 39.000 de unități, cu nici o lună de sub 30.000, iar la tranzacțiile cu mașini rulate pe plan intern (reinmatriculari) cifrele au fost și mai mari, în jumătate dintre luni fiind depășit pragul de 50.000 de unități.

Autovit.ro este cea mai mare platformă online din România destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și second-hand, cu peste 2 milioane de vizitatori lunari și peste 1000 de dealeri auto care folosesc serviciile companiei. Potrivit unui studiu Unlock Market Research, 78% dintre românii interesați de domeniul auto au folosit Autovit.ro pentru a vinde sau a cumpăra o mașină.

Foto: Pixabay

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele