Florin Cîțu a identificat o problemă legată de personalitatea dublă în PSD

0
Florin Citu

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a precizat că există dublă personalitate în PSD: „una vorbesc social-democraţii şi alta fac”.

Cîţu critică impozitarea progresivă

Florin Cîțu, declarații tranșante despre PSD

Florin Cîțu a fost întrebat despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu care a spus că „s-a săturat ca la fiecare discuţie aşezată să apară tot felul de tiriplici care vin şi îşi dau cu părerea, după ce au distrus România, şi să spună cât de bună e cota unică care nu mai există. Liberalul a adăugat că nu există un război în coaliţia de guvernare, iar PNL se ţine de implementarea programului de guvernare, însă acolo nu există nicio frază care să spună că vor fi introduse noi taxe.

„Nu este un război. Este în programul de guvernare. PNL se ţine de programul de guvernare. Nu există nicăieri în programul de guvernare o frază în care să spunem că vom introduce taxe noi, că vrem să taxăm pe cineva, ş.a.m.d. Ah vrem să avem o discuţie despre Codul fiscal? Foarte bine. Facem o discuţie, dar nu se poate modifica Codul fiscal aşa golăneşte, heirupist, în două săptămâni. Nu. Facem o dezbatere în Parlamentul României, comisiile din fiecare partid. Discutăm, vedem care sunt opţiunile, ne uităm la estimări. Nu este o chestie pe care ne-o aruncă în fiecare zi cineva. E un atac la sectorul privat aşa cum nu am văzut. Întotdeauna voi fi avocatul sectorului privat şi dacă sunt companii care vor să discutăm despre această problemă, oricând uşa mea este deschisă şi cu sfaturi, dar şi să îi ascult. Am ajuns şi mă uit la situaţia din România, am ajuns să mă aştept să vină să bată cineva la uşă şi să spună – suntem PSD, am venit să vă luăm banii. Cam aşa arată astăzi situaţia în România”, a declarat Florin Cîţu, întrebat luni la Parlament dacă sesizează că ar fi început vreun război în coaliţie.

Florin Cîțu: ar fi culmea acum să venim să introducem taxe

Chestionat despre afirmaţia lui Marcel Ciolacu care vorbea de tiriplici care îşi dau cu părerea, după ce au distrus România şi la cine crede că s-a referit liderul PSD, Florin Cîţu a răspuns: „Nu ştiu. Eu ştiu că PNL a scos taxe şi a adus venituri mai mari la buget”.

„Asta a fost o economie care a funcţionat doi ani de zile. Doi ani de zile nu s-a vorbit de taxe, iar sectorul privat s-a comportat onest cu statul român, aşa cum statul român s-a comportat cu sectorul privat. Eu vă aduc aminte că aceste multinaţionale hulite astăzi de social-democraţi au plătit în avans impozite în perioada de criză, tocmai pentru a ajuta statul român. Lucrurile mergeau bine. De la începutul anului, de 6 luni de zile, vedem acest atac asupra sectorului privat care nu se mai opreşte şi e de neînţeles acest atac. Eu nu m-aş supăra dacă aceste companii ar spune – gata noi plecăm dacă PSD ne impune taxe. Dacă domnul Ciolacu ştie de vreo companie care nu plăteşte, atunci să vină să ne spună care este acea companie. Nu putem să menţinem acest climat de atac continuu asupra sectorului privat doar pe generalităţi. Dacă ştie ceva, să spună. Cei care nu au plătit să meargă la puşcărie, dar nu poţi să faci aşa ceva, nu poţi să menţii acest climat în care nimeni nu ştie ce vrea să facă şi apoi să ne mirăm că nimeni nu vrea să investească în România”, a completat preşedintele Senatului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele