Comisia Europeană a fost sesizată în legătură cu ajutoarele primite de companiile municipale

0

Președintele USR București, Roxana Wring a depus o sesizarea la Comisia Europeană, în centrul acesteia se află comoaniile municipale declarate ilegale de către Curtea de Apel București, care au primit un ajutor incorect pe bani publici.

”Am depus astăzi sesizare la Comisia Europeană privind ajutorul de stat ilegal acordat companiilor municipale de către Gabriela Firea. Aceste companii, care au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel București, au primit un ajutor incorect pe bani publici. Concret: 1. Au primit împrumuturi fără dobândă și fără garanții.2. Au beneficiat de majorări de capital social din bani publici.3. Au primit contracte și lucrări prin încredințare directă.

Cele 22 de companii municipale au primit din bugetul Capitalei peste 600 de milioane de euro, bani pe care i-au folosit pentru sedii, salarii, autoturisme și cheltuieli de funcționare. În plus față de aceste sume, companiile au primit și contracte în condiții necompetitive pentru bugetul public. Mai precis, serviciile au fost fie supra-evaluate, fie de slabă calitate, iar singurul motiv pentru care s-au încredințat contractele a fost pentru a justifica existența acestor companii.Ar mai fi de adăugat că toate companiile municipale au fost înființate ilegal, conform deciziei Curții de Apel București. De la anunțarea deciziei și până acum, Gabriela Firea nu a făcut absolut nimic pentru a pune în aplicare decizia instanței. Dimpotrivă, companiile toacă bani nestingherite și dau salarii nemeritate unor cohorte de clienți politici ai Gabrielei Firea și ai PSD.”, a notat Roxana Wring pe contul său de Facebook.

Citește și: Șpagă și zacuscă pentru ”digestia” unei asociații din lumea materialelor de construcții

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele