CSM sesizează Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea în cazul Kovesi și Savu

1

Secția pentru procurori a CSM sesizează Inspecția Judiciară față de procurorul Adina Florea de la Secția Specială privind conduita ei de anchetă în dosarele Kovesi și Alfred Savu. Potrivit unor surse din justiție, sesizarea a fost decisă în unanimitate în secția de procurori a CSM.

 

”Din punctul meu de vedere, dacă se confirmă aceste susțineri clare ale Instanței Supreme, este mai mult decât clar că trebuie Inspecția Judiciară să verifice dacă sunt întrunite elementele constitutive ale abaterii. Este obligația CSM să semnaleze astfel de elemente și să ceară Inspecției Judiciare să constate dacă sunt sau nu întrunite elementele constitutive acestei abateri”, a spus procurorul Cristian Mihai Ban în ședința de miercuri a CSM.

Vezi și Adina Florea nu mai vrea la șefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie

Înalta Curte a ridicat oricum controlul judiciar faţă de fosta şefă DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi faţă de fostul procuror DNA Ploieşti, Alfred Savu.

Kovesi câștigă la ICCJ: Fosta şefă DNA nu a săvârşit o abatere disciplinară

În aceste motivări, judecătorii Instanţei Supreme, Francesa Vasile şi Ionuţ Matei, au criticat dur conduita de anchetă a Adinei Florea. Ea nu ar fi respectat dreptul la apărare al procurorilor anchetaţi şi alte norme elementare de anchetă. În plus, Adina Florea ar fi pus la dispoziţia persoanelor cercetate documente confidenţiale din anchete DNA împotriva lor.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele