Dăncilă ar vrea ca Birchall să nu mai vorbească despre desființarea Secției Speciale

0

Viorica Dăncilă a declarat că opiniile Anei Birchall legate de Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție (SIIJ) sunt unele personale, care nu reflectă poziția Guvernului sau a PSD, informează Mediafax.

Dăncilă a spus că aceste lucruri vor fi discutate la următorul CEx al partidului. Acolo, sprijinită de baronii PSD cu mari probleme penale, Dăncilă speră să amâne desființarea Secției numită și DNA-ul politicienilor penali. Lucru mai probabil doar odată cu un nou Guvern sau cu ajutorului unui parlament cu altă culoare politică, de după alegeri anticipate.

„Sunt păreri personale. I-am atras atenția doamnei Birchall să nu se implice în justiție. Văd că vine cu propriile idei. Sunt păreri personale, nu ține de poziția Guvernului și PSD. Nu trebuie să mai intervenim în justiție. Vom avea o discuție. Au fost foarte mulți colegi care vor această discuție. Acum suntem în campanie. În primul Comitet Executiv vom discuta aceste lucruri, pentru că nu aș vrea să se creadă că opiniile doamnei Birchall reprezintă poziția partidului”, a afirmat Viorica Dăncilă, miercuri seara, la TVR 1.

Citește și Ana Birchall spune că Secția Specială nu mai poate să funcționeze în actuala legislație

Ana Birchall a anunţat, în luna septembrie, că grupul de lucru interministerial coordonat de minister a ajuns la concluzii preliminare referitoare la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, precizând că „sunt două concluzii şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele