Erdogan a oferit Moldovei două autospeciale cu tunuri de apă pentru combaterea demonstrațiilor în masă

0

Președintele turc Recep Erdogan a oferit Republicii Moldova două autospeciale cu tunuri de apă pentru combaterea demonstrațiilor în masă. Potrivit președintelui turc, cele două autospeciale au ajuns în Moldova în seara zilei de 17 octombrie.

„Ieri, la 21.30 au sosit două vehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă – TOMA, care vor fi folosite de Ministerul Afacerilor Interne”, a spus Recep Erdogan în cadrul unui briefing de presă ținut la Comrat.

Potrivit publicației, autospecialele TOMA sunt dotate cu tunuri de apă pentru a controla revoltele în masă. Acestea sunt produse de compania turcă Nurol Makina și sunt folosite de către polițiști în timpul manifestațiilor în masă din Turcia pentru a dispersa mulțimea. Autospecialele TOMA sunt utilizate și în Azerbaidjan, Libia, Zimbabwe, Georgie și Kazahstan.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a efectuat miercuri și joi o vizită în Republica Moldova, după ce, pe 16 septembrie, autoritățile de la Chișinău au expulzat 7 profesori turci care lucrau pentru o rețea de școli private din Moldova, asociate cu clericul Fethullah Gulen, în exil, pe care autoritățile de la Ankara îl acuză că se află în spatele tentativei de lovitură de stat din 2016.

Cu ocazia sosirii la Chișinău a președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan autoritățile moldovene au limitat drepturile civile și au deconectat tacit anumite norme din Constituție. Internauții au făcut ironii pe seama excesului de zel al autorităților în legătură cu vizita lui Erdoğan. Până și copiilor li s-a interzis să iasă la geam. „Să nu-l deoache cumva pe dictatorul turc”, au ironizat internauții pe rețelele de socializare după ce dis-de-dimineață centrul capitalei arăta ca pe timp de asediu – plin cu polițiști.

Citește și Victor Ciorbea:Sunt la Miami, la nepoți! Biletele de avion s-au cumpărat, se știa din data de 2 septembrie

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele