Eroare incredibilă în textul OUG 114, care îi afectează pe toţi angajaţii din construcţii! Guvernul a uitat să pună verbul în textul din Monitor

0

Eroare incredibilă în textul OUG 114, care îi afectează pe toţi angajaţii din construcţii. Guvernul a uitat să pună verbul în textul din Monitorul Oficial la procentul cu care ar trebui să scadă CAS pentru angajaţii din construcţii.

oug 114 eroare

Opinia publică a înţeles, din textul celebrei OUG 114/2018, că, pentru angajaţii din construcţii, se reduce cota contribuţiilor sociale, acesta fiid şi mesajul autorităţilor. Însă, în textul actului normativ, la articolul respectiv nu apare verbul “se reduce”.

Iată forma publicată în Monitorul Oficial:

“În perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028 inclusiv, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor realizate în baza contractelor individuale de muncă încheiate cu angajatori care desfășoară activități în sectorul construcții și care se încadrează în condițiile prevăzute la art. 60 pct. 5, cota contribuției de asigurări sociale prevăzută la art. 138 lit. a) cu 3,75 puncte procentuale”.
Aşadar, în forma finală, publicată în Monitorul Oficial, se exprimă procentul de scădere al contribuţiei (de la cota standard de 25%), dar în frază nu apare verbul “scade” sau “se reduce”, deci, strict legal nu se înţelege, din forma din lege, dacă această contribuţie scade sau nu.

Citește și Schimbare de ultimă oră: Administrația Prezindențială anunță că Iohannis va susține un discurs la ceremonia de la Ateneu cu ocazia preluării președinției UE

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele