Firea a anunțat că a cheltuit 13 milioane de euro pentru Programul Voucher Materna

Firea a amintit că în 2018 a propus un sprijin financiar femeilor însărcinate din Capitală, în valoare de câte 2.000 de lei

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat vineri că, în 2 ani, au fost alocaţi 13 milioane de euro pentru Programul Voucher Materna, 31.177 de femei însărcinate din Bucureşti beneficiind de un sprijin financiar de câte 2.000 de lei, pentru achitarea de medicamente şi servicii medicale.

„13 milioane de euro pentru femeile însărcinate! Analize şi medicamente garantate! Programul Voucher Materna a împlinit astăzi doi ani! În acest timp, 31.177 de mămici din Bucureşti au beneficiat de iniţiativa Primăriei Capitalei, unică în România! Prin programul derulat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială s-au alocat peste 13 milioane de euro, bani destinaţi femeilor însărcinate, astfel încât acestea să poată beneficia de servicii medicale moderne şi medicamente de ultimă generaţie!”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.
Firea a amintit că în 2018 a propus, iar Consiliul General a aprobat acordarea unui sprijin financiar femeilor însărcinate din Capitală, în valoare de câte 2.000 de lei, pentru achitarea medicamentelor şi serviciilor medicale.

Potrivit primarului general, prin intermediul acestui sprijin financiar, „vital în unele cazuri”, viitoarele mămici au posibilitatea să îşi plătească medicamente, analize sau proceduri medicale care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, din cauza preţului ridicat, în unele situaţii, erau inaccesibile.

Campionatul național de obrăznicie: Firea îi dă peste nas lui Iohannis

„Primăria Capitalei derulează mai multe programe pentru sprijinirea familiilor din Bucureşti, printre care amintesc Proiectul ‘O şansă pentru cuplurile infertile’ – FIV 1 – o initiaţivă de un succes extraordinar, în urma căruia s-au născut nu mai puţin de 357 de copii (acum se derulează cea de-a doua etapă a acestui proiect), stimulent financiar pentru constituirea familiilor (în valoare de 1.500 de lei), un alt stimulent financiar pentru nou-născuţi (2.500 de lei), un ajutor social comunitar pentru familia monoparentală sau sprijin pentru achiziţia de rechizite”, a menţionat Firea.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele