Ironicul Tudose l-a luat la țintă pe actualul premier

0

Fostul premier Mihai Tudose, actual europarlamentar, are o postare ironică la adresa premierului Florin Cîţu, care pleacă joi la Bruxelles, numindu-l ”copilul durerii”.

 

”Copilul durerii pleacă la Bruxelles. O veste bună şi una rea: cea bună e că Florin Cîţu lasă România în pace două zile, cât va sta pe la Bruxelles; partea proastă e că se va întoarce. De ce se duce copilul durerii în vizită, când ţara e fără buget şi fără planul de relansare necesar pentru a accesa banii UE? Asta va fi prima întrebare din partea Comisiei Europene: Ţi-ai făcut temele, Florinel? Nu le-a făcut şi nici nu le poate face. Pentru că-l încurcă greaua moştenire. Aia lăsată de ministrul de Finanţe F. Cîţu, premierului F. Cîţu. Despre responsabilitatea lui Ludovic Orban nu pot zice nimic, pentru că (încă) preşedintele PNL joacă în “Omul invizibil”, de când “s-a ales” la Cameră”, afirmă Tudose.

El se întreabă cum iese premierul Cîţu din bucluc, replica fiind că ”pe datorie” sau ”vânzând din casă” ”nişte companii, ceva acţiuni, un port pe la Constanţa”. ”Asta e miza vizitei lui: să obţină/ negocieze permisiunea pentru un deficit bugetar cât mai mare. Ne-a pregătit deja psihologic pentru o ţintă asumată de 7-7,1%. Ceea ce înseamnă că după virgulă ne putem aştepta la orice… Ce va ieşi din jongleriile lui Cîţu cu deficitul cash (cel bazat pe plăţile efective) şi deficitul ESA (care cuprinde şi plăţile angajate), Domnul cu mila! Şi România cu ruşinea de a fi incapabilă să-şi facă un buget şi cu o impotenţă “spectaculoasă” de a prezenta un plan coerent pentru banii europeni…Repet, că se duce Cîţu la Bruxelles nu e cea mai mare problemă! Problema mare e că se întoarce…”, afirmă Tudose.

UE avertizează Apple din cauza aplicațiilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele