Jandarmul care a lovit protestatari la mitingul din ianuarie 2018 scapă de ancheta penală

0
- Reclama -

Parchetul Militar București a dispus la începutul lunii septembrie soluția de renunțare la urmărirea penală în cazul jandarmului Răducu Șerban, au declarat pentru G4Media. ro surse judiciare. Decizia a fost dispusă pe motiv că faptele jandarmului nu au avut un grad ridicat de pericol social, procurorii spunând că acesta i-a lovit pe protestatari în timp ce apăra dispozitivul de jandarmi.

De asemenea, nici una dintre cele trei persoane lovite de jandarm nu a vrut să facă plângere împotriva lui.

Printre cei loviți cu pumnul de Răducu Șerban la protestul din ianuarie 2018, în Piața Universității, se numără și George Călin, fotoreporter la agenția InquamPhotos.

Decizia de renunțare la urmărirea penală trebuie confirmată de Tribunalul Militar București.

Jandarmul Răducu Șerban s-a remarcat anul trecut în fața DNA, când a făcut exces de zel în apărarea lui Liviu Dragnea, liderul PSD venit la audieri.

- Reclama -

Jandarmeria a reacționat imediat după ce pe net au apărut filmările cu jandarmul Răducu Șerban lovindu-i cu pumnul pe protestatari. ”Există situaţii în care jandarmii din prima linie, aflaţi de multe ore în dispozitiv, în picioare, în condiţii meteorologice deosebite, pot fi supuşi unei presiuni extrem de mari, presiune ce poate genera şi astfel de comportamente. Responsabilitatea acestei acţiuni punctuale a unui jandarm va fi stabilită de verificările interne. Explicaţiile însă sunt necesare pentru a înţelege întregul context şi a nu judeca distorsionat o misiune de ordine publică care, în ansamblu s-a desfăşurat în condiţii de normalitate, fără a exista incidente majore, persoane rănite sau distrugeri ale bunurilor publice”, precizează Jandarmeria Capitalei.

Citește și Stelian Tănase după ce Jandarmeria adepus plângere la DIICOT

De Vlad Mitu

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele