„Lista neagră” a aeroporturilor întocmită de UE

0
Aeroporturile-intarzieri-zboruri

Se intensifică procedurile pentru repornirea turismului şi reluarea zborurilor în cadrul UE şi pe scară mai largă.În planul grecesc cu privire la turism şi la protocoalele sanitare ce vor trebui respectate, date publicităţii vineri, nu este prevăzută obligativitatea ca turiştii să prezinte un test pentru coronavirus.

 

Cu toate acestea, Grecia nu va rămâne neprotejată. Planul Secretariatului General pentru Protecţia Civilă prevede o serie de protocoale pentru zboruri şi turism, precum şi manuale speciale pentru clasificarea ţărilor pe baza numărului de cazuri şi de decese. Pe baza datelor epidemiologice, ţările vor fi caracterizate ca fiind „roșii”, „portocalii”, „verzi” și „galbene”.

 

„Lista neagră” a aeroporturilor întocmită de UE

 

Vineri, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei, un organism oficial al Uniunii Europene, a publicat „lista neagră” a aeroporturilor situate în 34 de ţări cu transmitere ridicată a coronavirusului.

Lista, care va fi actualizată regulat şi va constitui un ghid pentru zboruri și turism, a fost creată pe baza datelor științifice ale OMS, ECDC și alte instituţii din domeniul sănătăţii.

În ceea ce privește țările europene, EASA include următoarele state pe „lista neagră”: Belgia, Franţa, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Marea Britanie.

 

Țări periculoase din afara UE

 

Raportul EASA privind zborurile are o secțiune separată pentru țările din afara UE. „Lista neagră” pentru țările terțe include: Brazilia, Republica Dominicană, Statele Unite ale Americii, Emiratele Arabe Unite, Japonia, India, Indonezia, Iran, Ecuador, Canada, Qatar, Columbia, Kuweit, Belarus, Mexic, Bangladesh, Ucraina, Pakistan, Peru, Rusia, Arabia Saudită, Singapore, Turcia, Chile.

 

Cele 19 ţări „verzi” care vor trimite turişti în Grecia

 

În cazul concret al Greciei, se estimează că circa 20 de ţări vor primi „undă verde” pentru a a trimite turişti, pe cale aeriană sau rutieră.

Conform informațiilor transmise de postul de televiziune SKAI, primele țări care pot trimite vizitatori în Grecia sunt: ​​Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia.

Citește și: Vela a aprobat zboruri charter pentru mai multe destinaţii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele