Ministrul Mediului, Alexe, face achiziții ca ”în codru”, dezvăluie Clotilde Armand

0
- Reclama -

Nu mai știe nimeni câte vagoane cu lemn ies și intră în România, dar știm sigur că Ministrul Mediului, domnul Alexe, se bucură de banii statului. Clotilde Armand, USR-ista de la Sectorul 1 al Bucureștiului, ne face cunoscute următoarele date brute:

 

”Te doare capul ce face dl Alexe la ministerul Mediului. Mi-am spus azi să văd ce face domnul acesta la Ministerul Mediului și am tras un ochi rapid în SICAP. Ce să vezi?! În plină pandemie, dle ministru și-a cumpărat servicii de: ”Monitorizare presa scrisa, radio/TV, online si Social Media (Facebook)”, în valoare de 64.000 lei prin intermediul Ministerului Mediului. Bravos, dle ministru! PR much?

Acum, n-am înțeles de ce un ministru numit de PNL girează un PUZ criminal din Sectorul 1 făcut de PSD prin firma unui arhitect fără facultate de Arhitectură. Pe asta n-am înțeles-o. Am înțeles însă altceva:

– Că nu avem voie să comentăm subiectul Planului Urbanistic Zonal al PSD pe pagina de Facebook a ministerului Mediului pentru că ”spamăm” – exact așa ne-au zis administratorii paginii;

- Reclama -

– Că ministrul n-are vreme pentru sesizarea noastră prin care am demonstrat că Agenția pentru Mediu București a dat aviz pe niște planșe urbanistice care ar rade tot ce înseamnă spațiu verde în sectorul 1 – de la Pădurea Băneasa la Parcul Herăstrău și ar permite construirea de blocuri de 12 etaje între case.

Dle ministru, Curtea de Justiție a Uniunii Europene a condamnat România pentru că nu a luat măsuri pentru a combate poluarea din București. Știu, nu e doar vina dvs. Însă ați face tare bine să vă preocupe orice măsură care împiedică poluarea din Capitală. Iar aici nu e vorba doar de dna Firea și primarii ei incompetenți de la sectoare. Aici e vorba despre niște avize favorabile oferite de o instituție aflată în subordinea dvs. care în loc să împiedice poluarea aerului o încurajează teribil. Pentru că subiectul acestui PUZ și crima avizată de ministerul dvs. n-a ajuns la televiziuni (a avut grijă Guvernul din care faceți parte să ”recompenseze” o mare parte din mass-media cu 40 milioane €) las și eu asta în scris aici pe social-media, în speranța că acel serviciu de monitorizare cumpărat de dvs. își face treaba.

Și, al doilea set de lucruri care te fac să îți pui intrebări: Ministerul Mediului a încheiat acum câteva săptămâni un contract pentru întreținerea sediilor de cca 100.000 euro

”Alt contract dubios la Ministerul Mediului. Am o nouă întrebare pentru dl ministru Costel Alexe. Nu are legătură cu avizul de mediu pentru planurile urbanistice devastatoare ale primarului PSD de la Sectorul 1. Are mare legătură însă cu banii noștri și încrengătura afacerilor PSD-PNL.

Am mai aflat tot din SICAP că Ministerul Mediului a încheiat acum câteva săptămâni un contract pentru întreținerea sediilor de cca 100.000 euro. Suma poate nu ne-ar fi atras atenția, dacă nu am fi văzut numele firmei: CLEAN PREST ACTIV SRL, firma în spatele căreia se află Cornel Ciocan, condamnat pentru infracțiuni de evaziune fiscală, acuzat de Liviu Dragnea că îl încuraja pe Paul Stănescu să-i ia locul în fruntea PSD. Legătură dintre Paul Stănescu și Cornel Ciocan și fratele acestuia, deputat de Olt, a fost de mai multe ori în vizorul presei.

Despre cine sunt frații Ciocan au scris aici bit.ly/2X3EYE7 jurnaliștii de la G4 Media.: ”Dan Ciocan este chiar președinte al PSD Caracal. Este deputat PSD încă din 2012. Provine din localitatea Rotunda de lângă Caracal. Pe vremea lui Ceaușescu a fost milițian, chiar șef de post la Izbiceni.

Potrivit CV-ului de pe pagina de internet a Camerei Deputaților, Ciocan și-a luat bacalaureatul la Grupul școlar de arte și meserii din Craiova în 2010, deși este născut în 1960, deci la 50 de ani. Imediat, a urmat și cursurile Facultății de Agronomie din Craiova și, în 2016, a devenit inginer agronom.

Fratele lui, Cornel, a fost mai ghinionist. În 2015, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală de aproape 6 milioane de lei, ca urmare a unui dosar DNA.”

Așadar, firmele controlate prin interpuși de frații Ciocan erau abonate la banii publici în perioada în care Paul Stănescu a fost președintele Consiliului Județean Olt. De atunci, lista contractelor, cel puțîn pentru CLEAN PREST ACTIV SRL s-a extins și la alte instituții ale statului. Până a ajuns acum la Ministerul Mediului, la dl Alexe, din PNL! O mâna o spală pe altă, mai ales în timpul crizei COVID19.

Cum justificați dle Alexe acest contract oferit de ministerul Mediului? Tot mesaj ”spam”?

* Vedeți și celelalte contracte obținute de firma CLEAN PREST ACTIV SRL în fotografiile de mai jos.”

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele