Încă o mișcare de protest organizată de PSD-istul sindicalist Vasile Petrariu în fața sediului STB

0
Vasile Petrariu, STB

Sindicatul Transportatorilor din Bucureşti (STB) vrea să tragă un semnal de alarmă prin intermediul protestului organizat joi la sediul societăţii, a declarat Vasile Petrariu, liderul Sindicatului din cadrul Societăţii de Transport Bucureşti, menţionând că nu are nicio aşteptare din partea conducerii.

 

Petrariu este și unul dintre consilierii PSD aleși de bucureșteni să-i reprezinte la Primăria Capitalei și un apropiat al influentului lider al grupului PSD din Consiliul General, Aurelian Bădulescu.

„În primul rând este vorba de concedierea celor peste 200 de salariaţi. Vrem să mai tragem un semnal de alarmă cu privire şi la celelalte probleme care au rămas nerezolvate, pentru că toate revendicările noastre din ianuarie au rămas nerezolvate. Mă refer la problemele legate de condiţiile de muncă, baza materială, contract colectiv de muncă. Nu s-a rezolvat nimic. La care s-au adăugat şi aceste probleme legate de concedieri, cu sancţiunile acestea pecuniare. Sunt peste 1.000 de salariaţi, 1.500, care au primit sancţiune între 5 şi 10% pe trei luni. Şi vrem să tragem încă un semnal de alarmă, poate cineva se va mai gândi şi va impune cumva acestui „domn” (directorul general al STB, Adrian Criţ n.r.) să înţeleagă că dialogul social înseamnă parteneri. Noi vrem mai mult să tragem un semnal de alarmă, pentru că nu avem nicio aşteptare, nici de la acest director general, nici de la cei care îl susţin. Interesele sunt prea mari şi noi am deranjat foarte mult, pentru că nu i-am lăsat să facă ce vor”, a precizat Vasile Petrariu.

Vezi și 15 milioane de lei a pierdut STB din cauza grevei organizate de liderul sindical și consilierul PSD Vasile Petrariu

El a afirmat că situaţia putea fi evitată încă de anul trecut de când au fost începute demersurile, dar „s-au situat pe o poziţie de forţă”, iar după conflictul din ianuarie au început cu „ameninţări, presiuni şi şantaj”.

„Pentru că acest domn, vezi Doamne, vrea să negocieze el un contract colectiv de muncă, singur, nu ştiu cu cine vrea să-l negocieze şi să stabilească ce vrea el. Atunci când sunt două părţi trebuie să existe să spunem o înţelegere şi un punct de vedere comun ca să spui că ai negociat. Nu e cazul la el”, a menţionat liderul de sindicat.

Vasile Petrariu a precizat că la protest vor participa doar salariaţi care se află în timpul liber. Organizaţia a făcut o solicitare pentru a putea participa la protest 500 de persoane.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele