Nicușor Dan anunță o iarnă cu probleme la … termoficare

0
nicusor-dan
nicusor-dan primar bucuresti primaria capitalei

 Nicuşor Dan susţine că sistemul administrat de Termoenergetica este „aproape de nivelul critic” şi că vor fi ”foarte multe avarii peste iarna asta”, iar ceea ce pot face autorităţile este să intervină operativ.

 

„Strict tehnic, ca să schimbi un kilometru de conductă de termoficare nu trebuie să spargi un kilometru de bulevard, ci trebuie să intri din casetă în casetă, să scoţi conducta aceea de metal şi să o introduci pe cea modernă. Bineînţeles că nu o să fie bătând din palme, dar putem să facem să fie eficient acest proces şi oricum suntem obligaţi să o facem. Asta este chestiunea pe termen de trei ani. Şi mai este o chestiune care vizează ce vom face în iarna asta pentru că, în vara asta, din motive electorale, nu s-au făcut reparaţii, sunt datele pe care le am, ieri (marţi -n.r.) am fost la ELCEN, sunt datele pe care ELCEN-ul le-a făcut publice, cantitatea de apă suplimentară care este introdusă în reţea din cauza scurgerilor este de trei ori mai mare decât în 2016 şi problema nu e că e de trei ori mai mare decât în 2016 , 2,2 tone pe oră, problema este că la 2,5 tone oricâtă apă ai mai băga, nu se mai poate. Deci suntem aproape de nivelul critic”, a declarat primarul ales, Nicuşor Dan, miercuri seară, într-o emisiune la B1 Tv.

Acesta a adăugat că ceea ce va putea face administraţia locală în iarna care urmează este să fie pregătiră pentru remedierea avariilor.„O să avem foarte multe avarii peste iarna asta, este absolut clar. Ceea ce noi putem să facem este să pregătim intervenţia pe aceste avarii, astfel încât repararea lor să fie cât mai rapidă. Suntem obligaţi să le facem pentru că, altfel, rămân blocuri întregi fără căldură şi fără apă caldă”, a adăugat primarul ales al Capitalei.

Ciolacu cere anularea alegerilor în București

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele