Nicușor Dan: Președintele Iohannis ar fi putut să lanseze în dezbatere publică teme importante pentru România

0

Deputatul Nicușor Dan a declarat, marți seară, că el consideră că USR ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din 2019, susținând totodată că președintele Iohannis ar fi putut să lanseze în dezbatere publică teme importante pentru România, obligând în felul acesta partidele “să accepte niște lucruri” care altfel nu ar fi acceptate.

Întrebat dacă nu este mulțumit de actualul șef al statului, Nicușor Dan a spus: “Ba da. Putem să discutăm de Klaus Iohannis. Este o persoană care a dovedit echilibru, a dovedit profesionalism în ceea ce privește poziționarea internațională a României. Pe de altă parte, ar fi putut — am spus de mai multe ori asta — ar fi putut, de la înălțimea funcției prezidențiale, să lanseze în dezbaterea publică teme importante pentru România și să oblige în felul ăsta partidele să accepte niște lucruri care, în mod normal, dacă nu sunt sub un reflector foarte puternic, nu le-ar accepta. De exemplu, reforma sistemului electoral”.

Citește și despre realegerea lui Nicșor Dan președinte USR

Nicușor Dan a mai declarat că “i-ar face mare plăcere” să candideze în 2020 la Primăria Capitalei.

 “Am candidat de două ori, am o expertiză pe domeniul acesta și mi-ar face mare plăcere să candidez în 2020”, a afirmat Nicușor Dan, la Digi 24.

Sursa: Agerpres

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele