Noaptea Albă a Galeriilor: 170 de galerii de artă, spaţii şi ateliere de artişti, deschise vineri, 5 octombrie

0

Noaptea Albă a Galeriilor 2018 reuneşte, vineri, în harta sa, programul a peste 170 de galerii de artă, spaţii alternative, institute culturale şi ateliere de artişti din 13 oraşe din România. Pentru această ediţie, la Bucureşti, NAG prezintă alături de programul celor şaptezeci de spaţii participante, expoziţia Focus “Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”.

La Bucureşti, a 12-a ediţie a Nopţii Albe a Galeriilor invită publicul în traseul nocturn, pentru a descoperi 70 de spaţii participante, cu un program care va începe la ora 19.00 şi se va termina la ora 03.00 dimineaţa.

Expoziţia focus NAG din acest an prezintă proiectul curatoriat de criticul de artă Igor Mocanu „Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”. Publicul este invitat să descopere un alt fel de istorie a instituţiilor create şi conduse de artişti, active în Bucureşti şi nu numai, care au avut o influenţă semnificativă în istoria culturii contemporane din România ultimilor douăzeci de ani.

Citește și Roman Tolici expune o serie recentă de lucrări la Mobius, în București

Expoziţia va fi deschisă publicului timp de o lună de zile în spaţiul Rezidenţei BRD Scena9 care, în ultimele ediţii ale Nopţii Albe a Galeriilor, a devenit unul dintre principalele puncte pe harta acestui eveniment din Bucureşti.

Proiectul special NAG “Cultura artist-run – critică, rezistenţă, evadare”, se desfăşoară simultan între 5 octombrie şi 5 noiembrie în mai multe spaţii din Bucureşti: Rezidenţa BRD Scena9, A5 Studio Space, Alert Studio, MACAZ – teatru, coop, SwitchLab.

La Rezidenţa BRD Scena9, programul expoziţiei focus NAG din luna octombrie va cuprinde conferinţe, artist talk-uri, tururi ghidate şi nu în ultimul rând programul educaţional “Care-i faza cu arta contemporană?”, prin care se încearcă familiarizarea categoriilor mici de vârstă cu fenomenul culturii contemporane.

Articolul Noaptea Albă a Galeriilor: 170 de galerii de artă, spaţii şi ateliere de artişti, deschise vineri, 5 octombrie apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Noaptea Albă a Galeriilor: 170 de galerii de artă, spaţii şi ateliere de artişti, deschise vineri, 5 octombrie

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele