Penalii și baronii PSD și PD care au subjugat județul Olt: Stănescu, Vâlcov, Iordache

0

Oltul este un județ subjugat de foști FSN-iști, oameni care au făcut carieră în PSD sau în PD. Clanuri precum Stănescu, Iordache, Ciocan sau Vâlcov sunt cele care stăpânesc politic și administrativ județul Olt din anii 2000. Toți sunt acum PSD-iști, o bună parte dintre ei au dosare penale sau chiar condamnări în prime instanțe.

Jurnaliștii de investigație de la G4Media spun că aceste clanuri, cu sprijinul lui Liviu Dragnea, și-au proiectat puterea în justiție și au luat în stăpânire instituții care gestionează miliarde de euro.

Clanul Stănescu: Paul Stănescu, senator și unul dintre cei mai puternici baroni PSD, a devenit în 2008 șeful Consiliului Județean. Specialist în tractoare și agronomie, fost șef al Fabricii de conserve Caracal și al IAS Studina în perioada comunistă, Paul Stănescu și-a construit o puternică afacere în agricultură împreună cu familia în comuna Vișina, condusă de tatăl său ca primar. A fost șef la CJ două mandate (2008 – 2016) și unul dintre principalii aliați ai lui Liviu Dragnea, pe care l-a ajutat să devină președintele PSD în detrimentul Rovanei Plumb după demisia lui Victor Ponta (2015).

În 2016 a devenit senator, în 2017 ministru al Dezvoltării și gestionarul banilor pentru toți baronii locali. L-a sprijinit masiv pe Dragnea în conflictele politice cu Sorin Grindeanu și Mihai Tudose (a făcut un turneu în filialele din Moldova pentru a le convinge să-l dezavueze pe Tudose și să-l sprijine pe Dragnea).

Citește și Paul Stănescu a demisionat din Guvern

Stănescu l-a trădat pe Dragnea abia la finalul lui 2018 după o ceartă pornită de la bani, spun cei de la G4Media.

S-a pus în spatele Vioricăi Dăncilă, cu care s-a certat însă după condamnarea lui Dragnea, supărat că premierul nu a vrut să împartă cu el puterea în partid.

Paul Stănescu nu s-a mulțumit să fie singurul parlamentar din familie. L-a impus în Camera Deputaților încă din 2012 pe fratele său, Alexandru Stănescu.

Clanul Ciocan: Puterea clanului Stănescu e strâns legată de alt clan: frații Dan și Cornel Ciocan. Ei sunt fondatorii firmei Dancor, un adevărat Tel Drum al județului Olt, abonată la zeci de contracte din bani publici.

Prietenia în afaceri dintre clanurile Stănescu și Ciocan s-a soldat cu deputăția lui Dan Ciocan în 2012 și în 2016.

Dan Ciocan a fost milițian în epoca Ceaușescu, și-a luat bacalaureatul la 50 de ani și licența în agronomie la Universitatea din Craiova la 56 de ani.

Clanul Ciocan au câștigat din contracte cu statul peste 77 de milioane de euro.

Cornel Ciocan a plătit în 2015 fiind condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală într-un dosar DNA în care prejudiciul adus bugetului de stat a fost stabilit la 6,5 milioane de lei.

Darius Vâlcov a fost mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea până la condamnarea acestuia: artizan al programului de guvernare, omul care o controla pe Dăncilă. Vâlcov intrase în politica mare ca primar ales al Slatinei în 2004 pe listele PDL, dar a trecut la PSD în 2012 și a devenit senator de Olt. A fost ministru al Finanțelor în guvernul Ponta, propulsat de binomul Dragnea – Stănescu. A fost condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție și mai are încă un dosar.

A profitat de influența în PSD și guvern, iar firma despre care DNA spune că e a lui a câștigat pe bandă rulantă bani de la stat.

Vâlcov e acuzat de procurori că a ascuns tablouri și alte obiecte de valoare în pereți și în cavouri. Vâlcov a intrat în anii 90 în afaceri dând țepe cu telefoane mobile.

Florin Iordache, fost inginer la Fabrica de mobilă din Caracal a terminat Facultatea de Drept la 42 de ani și și-a luat doctoratul la ”o fabrică de diplome” din Chișinău. Iordache a promovat în PSD și datorită soției sale, fost judecător.

Iordache a pus la cale cu alți PSD-iști Marțea neagră din Parlament din 13 decembrie 2013 (primul atac al PSD la Codul penal). Iordache a fost ministrul Justiției care a emis OUG 13 din 2017 pentru amnistia și grațierea penalilor, care a produs cele mai mari proteste din istoria recentă a României.

Citește și Revoltător! Florin Iordache, ministrul Justiției și familia sa sunt abonați la bani (mulți) publici?

Iordache a ajuns să aibă o influență majoră în justiția din Olt grație soției sale, Magdalena Iordache, fost judecator la Înalta Curte, care a făcut parte din completurile care i-au achitat pe fostul premier Adrian Năstase în dosarul Mătușa Tamara și pe Șerban Mihăilescu.

Magdalena Iordache a fost judecătoare în Olt, apoi a promovat până la Curtea Supremă grație relațiilor cu alți magistrați puternici din Olt: Maria Huza (fostă preşedintă a Tribunalului Olt, preşedintă a Tribunalului Bucureşti), Lidia Bărbulescu (fostă preşedintă a Tribunalului Olt, preşedintă a Înaltei Curți, membru CSM), Rodica Stănoiu (fost ministru al Justiției).

Alți PSD-iști intrați în Parlament din Olt sunt Florin Georgescu (fost ministru de Finanțe, actual viceguvernator BNR) sau Rodica Stănoiu, fost ministru al Justiției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele