PNL cere demisia celor care au autorizat folosirea violenţei împotriva protestatarilor

0

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, spune că forţele de ordine au folosit violenţa împotriva celor care au protestat miercuri seara, paşnic, împotriva Guvernului şi solicită demisia celor care au autorizat aceste acţiuni.

“Alături de mulţi colegi liberali, am asistat aseară în Piaţa Victoriei din Bucureşti la scene de violenţă cu o brutalitate excesivă din partea forţelor de ordine împotriva manifestanţilor care protestau contra guvernului de marionete al lui Dragnea şi Tăriceanu. Apucăturile miliţieneşti de sorginte sovietică ale unor politicieni care sunt disperaţi să scape de puşcărie riscă să arunce ţara într-un conflict social violent. Îi avertizăm public pe cei care guvernează ţara să înceteze cu acţiunile iresponsabile de folosire abuzivă a forţei împotriva unor manifestanţi paşnici cu scopul deliberat de provocare a unor confruntări sociale. (…) Acum ori niciodată, aceşti politicieni certaţi cu legea trebuie să înţeleagă că votul primit de la români nu le permite să facă orice, să calce în picioare tot ce înseamnă principii şi valori democratice pentru a scăpa de dosarele lor penale. Cerem demisia imediată a celor care au pus aseară forţele de ordine în dispozitivul de atac, împreună cu cea a analfabeţilor funcţionali din Guvernul României care au autorizat aceste acţiuni în forţă”, afirmă Ionel Dancă, într-o declaraţie transmisă joi AGERPRES.

El subliniază că toţi cei care, în mod direct sau indirect, au luat parte la abuzuri sau au săvârşit fapte de violenţă împotriva persoanelor care protestau paşnic în Piaţa Victoriei trebuie să răspundă în faţa legii.

Aseară a avut loc un miting în Piața Victoriei împotriva mai multor modificări din codul penal și de procedură penală la care au participat în jur de 15.000 de persoane.

Deși protestatarii scandau liniștiți fără să provoace violennțe, câțiva protestatari au fost luați de jandarmi și urcați în dube. Printe manifestanții care au fost agresați de jandarmerie s-au numărat și jurnalistul german Paul Arne Wagner, care  a realizat documentarul filmat în Teleroman „Aici nu-l avem decât pe Dragnea” fiind urcat într-o dubă, dar și filosoful Mihai Șora, prezent și el la proteste, acuzând jandarmeria că l-a bruscat fără niciun motiv.

Citește și Secretarul general al PSD despre protestatarii din parlament: Ar trebui luați cu dubele

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele