Primul tramvai Astra, scos în probe în București

0

Compania municipală de transport din București, STB SA, a scos luni noapte pe traseu primul tramvai Astra Imperio Metropolitan, pentru a face probe pe traseul Depoul Militari – Răzoare – Depoul Alexandria, transmite Asociația Metrou Ușor într-o postare pe Facebook.

Tramvaiele noi pe care Primăria Capitalei le-a cumpărat de la Astra Arad au o capacitate de transport mai mare cu 20% față de cele cu o lungime de 27 de metri care circulă acum în București și, pe lângă instalație de climatizare și podea joasă pe toată lungimea, dispun de sisteme WI-FI și încărcare pentru telefoanele mobile, a anunțat în iunie directorul general STB, Adrian Criț, la conferința de prezentare a prototipului din comanda de 100 de unități.

În plus, întreținerea tramvaielor este asigurată de producător pentru o durată de cel puțin 5 ani. Totodată, patronul Astra Arad, Valer Blidar, a precizat că cele mai multe componente ale tramvaiului sunt livrate de Siemens (Germania), principalul furnizor pentru modelul Imperio.

Din septembrie în circulație

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi în aer liber

Tramvaiele nu vor intra în circulație din această vară, ci de-abia la toamnă în septembrie, după ce se termină adaptarea stațiilor de pe linia 41 pentru lungimea de 36 de metri a noilor tramvaie, cu 9 metri mai lungi față de cele din prezent, după cum Economedia a explicat aici.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele