Propunere PSD: Pensii speciale pentru șoferii parlamentarilor

0

Trei deputați PSD, Florin Iordache, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea au propus și adoptat tacit un proiect de Senat conform căruia „pensia de serviciu se actualizează cu majorarea salariului de bază de care beneficiază funcţionarul public parlamentar, aflat în activitate”.

Dacă proiectul va fi aprobat, unii șoferi ai parlamentarilor vor putea ajunge la o pensie de 3.700 de lei, mai mare decât venitul din actualul salariu. Explicația a fost că șoferii erau dezavantajaţi raportat la alţi funcţionari. De o majorare ar putea beneficia și secretarul general al Camerei Deputaţilor care ar urma să primească o pensie specială de peste 16.000 lei, acesta fiind cel mai bine plătit funcţionar de la Casa Poporului.

În prezent proiectul este la Camera Deputaților. Guvernul României nu susține proiectul și a atenționat că nu a fost prevăzută sursa veniturilor, dar şi că măsura propusă este discriminatorie în raport cu alţi funcţionari. Urmează să se pronunţe asupra lui cei din Comisia pentru Buget-Finanţe, Drepturile Omului, Administraţie Publică şi Juridică, după care Comisia pentru Muncă va vota un raport, ca recomandare pentru plen.

„Indemnizaţia parlamentarilor este în concordonaţă cu salariul minim. Guvernul a mărit salariul minim, deci creşte şi indemnizaţia. E dreptul dumneavoastră să nu vă ridicaţi indemnizaţiile de la casierie de la 1 ianuarie. Noi, PSD, vom susţine în continuare pensiile speciale. Nu există niciun moment problema de incapacitate de plată. Avem cea mai mare creştere economică“, a declarat deputatul PSD Florin Iordache în plen.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele