Rafila: valul trei va ține circa 6 săptămâni

1
Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila este de părere că valul al treilea al pandemiei de COVID-19 ar putea să dureze circa şase săptămâni, dar spune că cifrele reale ale pandemiei nu sunt cunoscut. El apreciază că numărul zilnic de cazuri raportate este mic în comparaţie cu situaţia care se regăseşte în spitale şi în secţiile de Terapie Intensivă care sunt pline.

”Acest val trei s-ar putea să ţină o perioadă de circa şase săptămâni, când sper să intrăm într-un trend descrescător. Problema noastră este următoarea: mergem pe un trend crescător real sau nu? Pentru că în momentul de faţă vedem pe secţiile de Terapie Intensivă şi spitale că se ocupă în proporţie tot mai mare şi noi, aparent, suntem pe un platou”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24, miercuri seară.

Alexandru Rafila a adăugat că cifrele reale nu sunt cunoscute, astfel că nu se poate estima cu precizie cât va dura cel de-al treilea val al pandemiei.

”Suntem la 6.000 – 6.500 de cazuri ce sunt raportate zilnic. E o mare diferenţă. Ţări care au avut situaţia din ATI şi spitale similară cu a României din acest moment, raportau zilnic nu 6.000 de cazuri, ci raportau zilnic 18.000 de cazuri. Este în mod evident clar că cifrele nu sunt cunoscute. Eu nu pot să spun că valul trei va dura 45 sau 60 de zile sau 30 de zile”, a declarat Rafila.Medicul a mai precizat că estimarea este una personală.

Ne-am făcut de râs și cu Armenia

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele