România depinde de gazul rusesc, spune ministrul Energiei

0

Virgil Popescu a declarat joi seara că România, chiar dacă este producătoare de gaz, este dependentă de gazul importat din Rusia.

„Avem gaz, dar nu avem gaz suficient”, a afirmat ministrul Energiei la Antena 3, completând că în perioada de iarnă România își asigură necesarul de gaz din afara țării.

România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. Gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă, acel 20-25% din import, este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient”, a declarat Virgil Popescu.

Tot acesta a precizat că este nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de cel al gazului rusesc, și se așteaptă ca prețul acestuia să scadă peste câteva luni.

Eu mă aștept în perioada de primăvară-vară și toamnă să fie o scădere bruscă a prețului la gaz natural și odată cu așa-zisa operaționalizare a conductei Nord Stream 2, pentru că părerea mea și a colegilor din statele membre este că acest joc este făcut special pentru a presa operaționalizarea mai repidă a conductei”, a mai spus ministrul Energiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele