„Rusia este o țară iubitoare de pace”, spune Patriarhul Kirill al Moscovei

0

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a ținut duminică o slujbă pentru soldații ruși, în care i-a îndemnat să-și apere țara „așa cum numai rușii o pot face”, în timp ce Moscova continuă în Ucraina atacul militar.

Ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala principală a forțelor armate, inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, iar patriarhul Kirill a spus unui grup de militari că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războaielor:

Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara„, a declarat patriarhul, un aliat apropiat al lui președintelui Putin.

În vârstă de 75 de ani, Kirill a făcut anterior declarații în care a apărat acțiunile Kremlinului în Ucraina și vede războiul ca pe un bastion contra culturii liberale occidentale pe care o consideră decadentă, mai ales în ceea ce privește acceptarea homosexualității, scrie agenția Reuters.

De asemenea, la predica de duminică, Patriarhul Kirill a spus că simte îngrijorare pentru oamenii afectați de conflictul militar.

Amintim, sprijinul lui Kirill pentru intervenția militară, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, a stârnit furia altor înalți lideri din Biserica Ortodoxă, aliați împotriva războiului din Ucraina.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele