Se conturează lupta pentru șefia PNL: Cîțu vs. Orban

0
orban citu pnl

Ludovic Orban, președintele PNL, a afirmat, sâmbătă că există o “aşteptare, eventualitate, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL”.

 

Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6 și președintele organizației PNL Sector 6, a declarat, la emisiunea la Digi24, că premierul Florin Cîțu i-a cerut susținerea în cazul în care va candida la șefia liberalilor.

Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, în conferință de presă la Târgu Mureș, că vizita sa este și pentru a-și consolida poziția în vederea alegerilor interne din toamnă, potrivit Mediafax.

„În mod evident că am venit la colegii și prietenii mei din Mureș și pentru a le sta la dispoziție dacă au întrebări referitoare la candidatura mea, ce viziune am în continuare pentru PNL și pentru România”, a spus Orban.

Despre posibila candidatură a lui Florin Cîțu la funcția de președinte al PNL, Ludovic Orban a spus că „există această aşteptare, eventualitate, posibilitate, ca domnul Cîţu să îşi depună candidatura la funcţia de preşedinte al PNL”.

„Asta e decizia dânsului, eu nu îmi permit să comentez, eu mi-am anunţat candidatura şi îmi fac campanie în mod pozitiv, convingându-i pe colegii mei din PNL că am o viziune şi un proiect serios atât pentru PNL, cât şi pentru România”, a mai spus Orban.

Despre alți posibili contracandidați, președintele PNL a spus că „e liber la competiţie, la toate nivelurile. Şi la nivel local şi la nivel judeţean”.

Orban a precizat: „Peste tot unde avem competiţie, candidaţii să facă o campanie pozitivă, bazată pe proiecte, pe obiective şi mai puţin o campanie în care să îşi atace colegii”.

Vezi și Orban îl susține pe Cîțu în lupta cu Voiculescu și USR-Plus

Ciucu confirmă varianta

Primarul Sectorului 6 din București, Ciprian Ciucu, a declarat și Orban, și Cîțu i-au cerut susținerea în vederea congresului partidului, anunțat pe 25 septembrie, unde vor avea loc alegeri pentru șefia PNL. La insistențele jurnaliștilor, Ciprian Ciucu a nuanțat că Florin Cîțu i-a cerut susținerea în cazul în care va candida.

Ludovic Orban este însă singurul care și-a anunțat, pentru moment, candidatura la funcția de președinte al formațiunii politice.

Premierul a evitat un răspuns tranșant despre o eventuală candidatură, spunând că va trebui să ia o decizie.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele