Senatului a aprobat solicitarea DNA pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog

Alexandru Ionescu

Plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea DNA adresată Camerei superioare a Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog.

 

Votul a fost secret, cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 98 de senatori, iar 24 „împotrivă”. S-a înregistrat şi o abţinere.

Toate grupurile parlamentare (PSD, PNL, USR PLUS, AUR şi UDMR) s-au pronunţat pentru aprobarea solicitării Justiţiei.

Liderul grupului PNL, Virgil Guran, şi-a exprimat speranţa ca Justiţia „să fie corectă”, iar liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, în plen, că Florian Bodog a fost un ministru „bun” al Sănătăţii.

Reprezentantul USR PLUS, Radu Mihail, a explicat că imunitatea parlamentară ar trebui să se refere strict la declaraţiile politice, iar liderul senatorilor AUR, Claudiu Târziu, a menţionat că prin acest vot nu se doreşte punerea la „stâlpul infamiei” a cuiva, ci restabilirea încrederii în Parlament.

Şi liderul senatorilor UDMR, Lorand Turos, şi-a exprimat speranţa că Justiţia îşi va urma cursul „normal” şi „corect” în cazul fostului ministru al Sănătăţii.

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat miercuri, în plen, că nu cere colegilor parlamentari să voteze împotriva solicitării DNA privind cercetarea sa penală, pentru că nu are nimic de ascuns şi are încredere în Justiţia din România.

DNA cere pentru a doua oară ridicarea imunității lui Florian Bodog


Citeste si...  Record: peste 400 de milioane de lei din bani publici vor ajunge anul acesta în trezoreriile de partid
Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *