Studiu: Chimicalele sintetice din produsele de consum provoacă moartea prematură

Substanțele chimice - pretutindeni

0
plastic-Substanțele chimice
- Reclama -

Substanțele chimice sintetice care se regăsesc în sute de produse de larg consum duc la moartea prematură, arată un nou studiu.

 

Datele au scos la suprafață că astfel de substențe se regăsesc în recipiente de depozitare a alimentelor, șampon, machiaj, parfum și jucării pentru copii și pot contribui la aproximativ 91.000 până la 107.000 de decese premature pe an în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 55 și 64 de ani, potrivit CNN.

Persoanele care au fost expuse la cel mai ridicate niveluri de substanțe chimice sintetice de tip ftalați au avut un risc mai mare de deces, în special din cauza bolilor cardiovasculare, potrivit studiului publicat de Environmental Pollution.

Studiul a estimat că aceste decese ar putea costa o țară precum SUA aproximativ 40-47 miliarde dolari în fiecare an, în urma pierderii productivității economice.

- Reclama -

Potrivit Institutului Național de Științe ale Sănătății Mediului, ftalații se intersectează cu sistemul endocrine, responsabil pentru producerea hormonilor. S-a dovedit că aceste substanțe sunt „responsabile de probleme de dezvoltare, reproducere, creier, imunitate și alte probleme”.

Chiar și mici perturbări hormonale pot provoca „efecte semnificative asupra dezvoltării biologice”, susține INSS.

Vezi și În Spania, hoții jefuiesc farmaciile

Cercetările anterioare au legat ftalații de probleme de reproducere, cum ar fi malformațiile genitale și numărul scăzut de spermatozoizi la bărbați.

Studiile anterioare au legat, de asemenea, ftalații de obezitatea copiilor, astmul, problemele cardiovasculare și cancerul.

Substanțele chimice – pretutindeni

Ftalații sunt, din păcate, extrem de frecvenți. Aceștia se regăsesc în produsele de larg consum, cum ar fi instalații sanitare din PVC, pardoseli din vinil, produse rezistente la ploaie și pete, tuburi medicale, furtunuri de grădină și unele jucării pentru copii, pentru a face plasticul mai flexibil și mai greu de rupt.

Ftalații sunt, de asemenea, adăugați articolelor de îngrijire personală, cum ar fi șamponul, săpunul, spray-ul pentru păr și produsele cosmetice, pentru ca parfumurile să dureze mai mult.

Oamenii sunt expuși când mănâncă alimente sau beau din sticle care au intrat în contact cu plasticul (mâncare din caserole de plastic, suc în sticle de plastic, etc), potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele