Tăriceanu, nemulţumit că nu a auzit de la Coldea ce dorea el să audă

0

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu s-a declarat nemulțumit de declarațiile lui Florian Coldea, date după audierea în Comisia de control a SRI. Firesc, după o anumită perioadă petrecută în funcții înalte aștepți să auzi dor ce crezi tu că trebuie să auzi.

 „N-am participat, nu sunt membru al comisiei (de control al SRI – n.r.). Din informaţiile pe care le-am văzut şi din declaraţia făcută de vicepreşedintele comisiei (preşedintele – n.r.), Claudiu Manda, intervenţiile şi răspunsurile domnului Coldea au fost total inadecvate, prin modul de comportament, prin răspunsurile pe care le-a dat, prin care încearcă de fapt să eludeze adevărurile care trebuiesc spuse în faţa comisiei, pentru că acesta este rolul comisiei – de a verifica legalitatea funcţionării serviciilor (de informaţii – n.r.) în România. Am văzut în presă acele ameninţări (…) eu am să pun o simplă întrebare: în SUA, care se confruntă cu un pericol infinit mai mare, concret, pe teritoriul ei şi în alte părţi, cum rezolvă problemele fără să aibă aceste protocoale? În aceste protocoale stă cheia rezolvării problemei? Eu cred că Codul penal şi Codul de procedură penală sunt suficiente, fără să fie nevoie să adăugăm la lege. Dacă este nevoie să adăugăm la lege, acest lucru este atributul exclusiv al Parlamentului şi al nimănui altcuiva”.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea a afirmat că încheierea protocoalelor interinstituţionale este o practică internaţională, inclusiv la nivelul UE şi al NATO.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele