Un obuz al separatiștilor a lovit o grădiniță în estul Ucrainei

0
obuz ucraina

UPDATE: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că situația „escaladează” în regiunea Donbas și a vorbit despre „potențialul uriaș de atac al forțelor ucrainene”.

 

Putin nu ar fi răspuns încă Dumei ruse în legătură cu recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk, cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, după solicitarea de marți.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

În zona autoproclamatei Republici Populare Lugansk se înregistrează schimburi de focuri între separatiștii pro-ruși și forțele guvernamentale de la Kiev, anunță reprezentanți din cadrul Centrului Comun pentru Control și Coordonare a Regimului de încetare a focului.

„În ultimele 24 de ore, situația de pe linia de contact a escaladat semnificativ. Inamicul, la ordinele directe ale conducerii politico-militare de la Kiev, încearcă să escaladeze conflictul”, a spus Yan Leshcenko, lider militar pro-rus.

El a spus că forțele de securitate ucrainene au deschis focul asupra a cinci localități în această dimineață. Mai târziu s-a făcut cunoscut despre încă trei atacuri. Conflictul din estul Ucrainei durează de aproape opt ani, timp în care, potrivit ONU, peste 13.000 de persoane au devenit victime, iar aproximativ 44.000 au fost rănite. Detensionarea este discutată în cadrul unei reuniuni a grupului de contact în capitala Belarusului, pe baza acordurilor de la Minsk.

Kievul a publicat imagini cu grădinița bombardată în satul Stanița, aflat lângă frontul conflictului cu separatiștii.

Drept urmare, unul dintre obuze a lovit o grădiniță în care se aflau copii în acel moment. Potrivit datelor preliminare, copiii nu au fost răniți, însă doi educatori ai instituției au fost răniți.

Ucraina a negat că a bombardat pozițiile separatiștilor din estul țării.

Vezi și Rusia vrea să recunoască independența regiunilor separatiste din estul Ucrainei: Doneţk şi Lugansk

„În ciuda faptului că s-a tras asupra pozițiilor noastre cu arme interzise, inclusiv cu artilerie de 122 mm, trupele ucrainene nu au deschis focul ca răspuns”, a declarat un ofițer de presă al armatei ucrainene.

Politicienii și mass-media occidentale acuză Rusia că complotează o invazie a Ucrainei, dar Kremlinul respinge aceste afirmații, susținând că sunt folosite ca pretext pentru a staționa trupe și arme în apropierea granițelor ruse.

În clipuri postate pe rețelele de socializare se aud bombardamente în estul Ucrainei

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele