USR a dat în mania strânsului de semnături

0

Cea mai bună glumă, repetată de prea multe ori devine proastă. La fel, în linii mari, stă treaba şi cu iniţiativele care implică cetăţenii, mai ales când sunt puse în scenă sau implică de acelaşi partid.

Iniţiativă cetăţenească “Oameni noi în politică” a fost lansată de 17 români, este susţinută de 26 de organizaţii civice şi de partidele politice Mişcarea România Împreună (RO+), Partidul PACT pentru România, Partidul Oamenilor Liberi (POL) şi Uniunea Salvaţi România (USR), îşi propune să adune 100.000 de semnături pentru a modifica legislaţia electorală.

“Democraţia înseamnă reprezentativitate şi reprezentivitate înseamnă, în primul rând, mai multe voturi pentru ca mandatul celui care conduce localitatea să fie mai legitim şi mai solid. Prin această propunere legislativă dorim să introducem câteva măsuri care să asigure corectitudinea şi transparenţa votului”, a declarat Dacian Cioloş, în Piaţa Univeristăţii din Bucureşti, la startul campaniei de strângere de semnături.

“USR este primul partid din societatea civilă care a reuşit să intre în Parlament, şi obiectivul pentru noi nu este să fim ultimii, ci să fim primii din acest nou val care rupe bariera vechii politici şi să fim deschizători de drumuri pentru alte organizaţii şi alte partide care trebuie să facă lucrurile acestea. Şansa pentru România este ca oameni noi să intre în politică”, a spus Dan Barna.

Citeşte şi: Patru medalii la Olimpiada Internațională de Informatică

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele