148 de persoane au fost arestate la Paris în timpul şi după finala Ligii Campionilor

0

Forţele de ordine au reţinut la Paris, în noaptea de duminică spre luni, 148 de persoane, dintre care 108 au fost plasate în arest, ca urmare a distrugerilor şi violenţelor comise în timpul şi după finala Ligii Campionilor pierdută de echipa Paris Saint-Germain.

 

Ciocnirile au izbucnit în jurul stadionului Parc des Princes din capitala Franţei, precum şi pe bulevardul Champs-Elysees unde mai multe maşini au fost incendiate şi vitrinele magazilor sparte.

Conform ministrului de Interne, care a făcut referire pe Twitter la “o acţiune sălbatică a unor delincvenţi”, “16 agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi, 12 magazine atacate, iar 15 vehicule degradate”. Incidentele au durat mai multe ore, în cursul cărore grupuri de tineri au aruncat cu sticle şi petarde în forţele de ordine, care au făcut uz de gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc.

Ministrul de Interne francez, Gerald Darmanin, a evocat duminică seara “ciocniri inadmisibile”, mulţumind în acelaşi timp forţelor de ordine pentru promptitudine.

Citește și: În Miercurea Ciuc vor fi cumpărate 2500 de bănci pentru un singur elev

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele