200 de liceeni, studenţi la Politehnică pentru o săptămână

0
Universitatea Politehnica București
Universitatea Politehnica București

Suntem în mijlocul vacanței de vară, e perioada călătoriilor și a distracției. Dar asta nu contează pentru 200 de liceeni din întreaga țară, care vor fi prezenți la un proiect educativ, inedit, al Universității Politehnica din București. Este vorba de Prima Conferință Națională, dedicată elevilor din întreaga țară, care se va desfășura la București, în perioada 19-24 august. Alături de aceștia vor fi și 50 de studenți ai UPB, care îi vor sprijini pe elevi să depășească etapele unui adevărat extemporal la Inginerie.

Catalogul Conferinței Naționale pentru elevi și studenți de anul acesta va fi strigat pentru prima dată în dimineața de 19 august, iar pentru o săptămână, cei 200 de elevi vor lua parte la numeroase activități social-educative, menite să fie îi pregătească pe aceștia în eventualitatea integrării în Universitatea Politehnica din București. Elevii vor vizita campusul universitar, facultățile UPB și centrele de cercetare, și vor experimenta viața de student prin participarea la cursuri și laboratoare, la conferințe tematice, la dezbateri și training-uri care vor contribui la dezvoltarea lor personală, dar și la cea profesională. Pe lângă toate aceste activități academice, elevii vor avea și seri de teatru, de film, și petrecerea de rămas bun.

Cei 50 de studenți ai UPB, care au ales să participe la acest proiect, vor sprijini derularea tuturor activităților și le vor împărtăși elevilor propriile trăiri și impresii din viața de student la Universitatea Politehnica din București.

Citește și Rectorul SNSPA reacționează la propunerea de act normativ privind cercetarea

„La împlinirea a două secole de existență a Universității Politehnica din București, ne-am propus să introducem între activitățile noastre inițiative care să arate – atât studenților noștri, cât și tinerilor liceeni – valorile și experiențele care pot fi trăite în cadrul comunității noastre academice, Conferința Națională pentru elevi și studenți 2018 fiind o astfel de inițiativă” a declarat Mihnea Costoiu, Rectorul Universității Politehnica din București.

Acesta a adăugat că “sperăm să putem oferi celor peste 200 de liceeni, un mic fragment din ceea ce înseamnă viața de student – cu provocările, plăcerile și întâmplările memorabile pe care le presupune studenția. Vom introduce elevii de liceu în atmosfera ingineriei și a ceea ce înseamnă să soluționezi probleme pentru binele comun al societății. Credem că va fi o experiență de neuitat pentru cei care vor participa și un exemplu elocvent pentru cei care vor să urmeze studii și o carieră în domenii tehnice”.

Liceenii și cei 50 de studenți s-au putut înscrie la Conferința Națională pentru elevi și studenți 2018 prin completarea unor formulare online, care au fost deschise pe site-ul UPB, la mijlocul lunii iulie. Costurile aferente cazării și mesei tuturor participanților la Conferința Națională pentru elevi și studenți din acest an sunt asigurate de către organizator. Proiectul se va derula în campusul universitar Regie din București, în perioada 19-24 august.

Articolul 200 de liceeni, studenţi la Politehnică pentru o săptămână apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: 200 de liceeni, studenţi la Politehnică pentru o săptămână

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele