
Peste 21.000 de persoane apte de muncă și care au refuzat să lucreze, au rămas fără ajutorul social datorită unei legi inițiate de PNL.
„În cursul anului trecut, am depus un amendament, cuprins într-o lege adoptată de Parlament, prin care am propus ca cei care sunt apţi de muncă şi refuză un loc de muncă să nu mai primească venitul minim garantat, sub forma unui ajutor social. Urmare a acestui amendament, numărul beneficiarilor de ajutor social, din rândul celor care pot munci, a scăzut cu 21.193 persoane”, a anunțat Florin Roman inițiatorul proiectului.
Deputatul a adăugat că cifra a fost confirmată de ministrul Muncii, subliniind că după trei luni de guvernare liberală numărul asistaţilor sociali apţi de muncă a scăzut.
„Este cifra confirmată oficial de ministrul Muncii, Violeta Alexandru, la o interpelare pe care am făcut-o in calitate de deputat PNL. In timpul celor trei luni de la preluarea guvernării, PNL a redus in urma controalelor de fond, numărul asistaţilor sociali apţi de munca, de la o medie de 235.000 persoane la 166.059.
Cei care au refuzat sa opteze pentru un loc de munca, in conformitate cu pregătirea lor, au pierdut ajutorul social şi nu vor mai putea reveni cu o cerere decât peste 12 luni”, a adăugat liberalul.