Jucăm „balena albastră” de 27 de ani!

0
- Reclama -

Isteria iscată de așa zisul joc „provocarea balenei albastre” este destul de greu de înțeles, cel puțin la noi. Exagerăm mult, mai ales prin reprezentanți.

Balena nu are efect asupra noastră, suntem imuni pentru că de 27 de ani jucăm acest joc sub alt titlu,„democrație originală”. Ne-am înscris în el prin vot liber consimțit, astfel ne-am ales îndrumătorii. Am respectat indicațiile de groază ale acestora până la un punct, dar am refuzat să murim, spre mirarea generală.

Care este esența jocului apărut în Rusia? O „oaie rătăcită” este mânată, cu grijă perversă, în prăpastie, de un „câine ciobănesc”.

Noi suntem o turmă întreagă, care de câte ori ajunge în buza prăpastiei se întoarce către câinii de pază și începe să mârâie la aceștia. Revolta durează puțin, la scurt timp sunt aleși alți îndrumători, care repetă schema până în buza prăpastiei. Ciudățenia jocului mioritic constă în faptul că nici turma și nici câinii de pază nu înțeleg nimic din experiențele anterioare și le repetă cu o consecvență diabolică.

- Reclama -

Multe idei, bune sau rele, au eșuat pe malul Dâmboviței, la apă mică. „Balena albastră” are aceeași soartă.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele