28.000 de dolari pentru o scrisoare a lui Hemingway

0

O scrisoare din 1935 în care Ernest Hemingway detaliază capturarea unui marlin de 226 de kilograme, o escapadă care se crede că a inspirat în parte romanul “Bătrânul şi Marea”, a fost adjudecată la licitaţie pentru 28.000 de dolari (22.000 de lire sterline), notează The Guardian.

Conform news.ro, misiva, vândută la Nate D Sanders, a fost trimisă de Hemingway pe 8 mai editorului specializat în pescuit Erl Roman de la Miami Herald, în care este relatat în detaliu cum autorul şi prietenul său Henry Strater s-au luptat pentru a ţine departe rechinii de marlin după ce l-au prins în insula Bimini. În scrisoarea sa, Hemingway reaminteşte cum rechinii au muşcat atât de mult din marlin încât ar fi cântărit între 320 şi 400 de kilograme intact.

Romanul a fost de asemenea inspirat de o anecdotă spusă de prietenul cubanez al lui Hemingway Carlos Gutierrez. În aprilie 1936, în Esquire, Hemingway spune că acel Carlos i-a povestit cum un bătrân care pescuia singur într-o barcă lângă Cabanas, El Savador, a prins un marlin atât de mare, că l-a tras cu tot cu barcă în largul mării.

Citește și: Peste 1,2 milioane de metri cubi de lemn, furate din parcurile naționale în ultimii 5 ani

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele