30% dintre participanţii la Pilonul II au acumulat peste 10.000 de lei în conturile personale

0

Circa 2,1 milioane de participanţi la Pilonul II de pensii private, adică 30% didn total, deţin în acest moment peste 10.000 lei în conturile personale din fondurile de pensii, potrivit datelor transmise, miercuri, de Asociaţia pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

De asemenea, economiile a peste 850.000 de români au depăşit suma de 20.000 de lei în contul lor de pensie administrată privat.

”În pofida creşterii cu 15% a salariului mediu pe economie în 2019 (sursa: INS), tot mai puţini români spun că pot economisi o parte din veniturile lor: doar 34% dintre români economisesc cu regularitate (în scădere faţă de 45% în 2018), în timp ce 60% dintre cei intervievaţi spun că nu pot pune deoparte niciun leu din ce câştigă (în creştere faţă de 51% în 2018)”, se arată în comunicat.APAPR atrage atenţia că această corelaţie sugerează o înclinaţie spre consum a populaţiei, ceea ce face Pilonul II de pensii private cu atât mai important pentru protecţia financiară viitoare a românilor. De altfel, doar 11% dintre salariaţii cu venituri peste medie reuşesc să economisească activ, pe cont propriu, pentru pensie.

Datele reies din sondajul de opinie reprezentativ la nivel naţional derulat de către institutul ISRA Center la solicitarea APAPR în perioada octombrie-noiembrie 2019. Sondajul ISRA a vizat populaţia urbană ocupată (cu loc de muncă), cu vârstă între 20 şi 55 de ani şi venituri peste medie, mărimea eşantionului fiind de 1.147 de repondenţi intervievaţi faţă în faţă (metoda CAPI), sondajul având o marjă de eroare mai mică de 2,9%.

Citește și: Senatorii americani au votat regulile pentru procesul de destituire a preşedintelui Donald Trump

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele