3400 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură

Stefan Alexiu

Peste 3400 de blocuri din București au rămas fără apă caldă și căldură în plină iarnă. Pe site-ul regiei de termoficare, lista imobilelor fără agent termic are 28 de pagini. În plus, două termocentrale din Capitală nu furnizează agent termic în parametri.

 

Termoenergetica și ELCEN anunță lucrări de mentenanță, dar sunt slabe șanse ca aceastea să dea rezultate pentru lunile de iarnă.

16-17 grade, din pacate, caloriferele sunt sloi

Apa caldă din robinet are practic aceeași temperatură cu apa rece, spun bucureștenii. Oamenii îngheață în apartamente și caută tot felul de soluții pentru a se încălzi.

„16-17 grade, din pacate, caloriferele sunt sloi. De la 1 decembrie nu am avut pic de caldură, iar cu apa caldă, sincer, e mai caldă pe țeava cea cu apă rece. Am luat un calorifer electric și pentru spălat încălzim apa la ibric, la ce se poate. Lucrez și de acasă și să stau înfofolită toata ziua nu este o soluție”, spune una dintre persoanele care se confruntă cu această problemă.

Locatarii cartierului Sebastian au probleme cu încălzirea chiar de la începutul perioadei de furnizare a agentului termic.

„De vreo trei saptămâni, de când a dat frigul pe afară, de atunci se sistează fie difuzarea apei calde, fie a căldurii. Am făcut reclamații la termoenergetica, răspunsurile pe care le-am primit au fost că este o defecțiune la CET Grozăvești (…) și că suntem în linia de distribuție a CET Progresul, ultimii pe această linie. Este trist că oameni care sunt cu plata facturilor la zi, oameni care fac efortul să își plătească utilitățile, nu beneficiază de confort, în condițiile în care au un drept la un trai decent”, a declarat la Digi24 Tiberiu Laza, președintele unei asociații de proprietari din București.

Citeste si...  O nouă gafă: Dăncilă a confundat capitala Muntenegrului cu cea a Kosovo, în timpul conferinţei de presă

Avarii la peste 3400 de imobile în Capitală

Pe site-ul Termoenergetica sunt anunțate lucrări de remediere ale avariilor la peste 3400 de imobile.

Potrivit Termoenergetica, o jumatate dintre blocurile din Bucuresti care au ramas fara caldura si apa calda, au ajuns in aceasta situatie din cauza parametrilor insuficienti furnizati de CET SUD. Reprezentantii ELCEN spun ca aceasta situatie este legata de o avarie care s-a produs aici la finalul saptamanii trecute.

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a spus că problema căldurii din Capitală nu se va rezolva în această iarnă, având în vedere starea sistemului.

Edilul a mai menționat că problema vine de la lipsa lucrărilor de mentenanță de vara trecută la rețeaua de termoficare.

Premierul intermar, Nicolae Ciucă a declarat al Comandamentul de iarnă că în această noapte apa furnizată de Elcen va fi la temperatura necesară.

„S-au luat măsurile necesare pentru aducerea apei la temeratura neceară în rețeaua de distribuție a Elcen, ceea ce înseamnă că în seara aceasta, în noaptea aceasta, vom avea apa la temperatura necesară și distribuția va putea fi reluată în Capitală”, a declarat Ciucă.


Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *