4.280.000 de ouă au fost sechestrate într-o fermă din Teleorman

0

Peste 100.000 de ouă provenite de la o fermă din Teleorman în care s-a constatat o contaminare cu Fipronil au ajuns la vânzare din 22 noiembrie, data la care au fost prelevate probe pentru analize, până în 6 decembrie, când rezultatele au arătat prezenţa insecticidului în ouă. Alte peste patru milioane de ouă au fost puse sub sechestru şi vor fi distruse, anunţă ANSVSA.

“Între 22 noiembrie, atunci când au fost prelevate probele, şi 6 decembrie, atunci când buletinul de analize a venit şi a arătat faptul că există Fipronil în ouă au fost comercalizate 102.480 de ouă din lotul contaminat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Rareş Hăbeanu, într-o intervenţie telefonică la Digi 24. Potrivit acestuia, în ferma din Teleorman au fost sechestrate 4.280.000 de ouă, dintre care 55.000 au fost distruse, iar pentru restul autorităţile vor urma aceeaşi procedură.
Reprezentantul ANSVSA a precizat că ancheta deschisă în acest caz vizează modul în care Fipronilul a ajuns în ferma de păsări şi că din 6 decembrie, data la care analizele au relevat prezenţa insecticidului pe ouă şi până în prezent, fiecare lot de ouă este expertizat.

Citeşte şi: Papa Francisc vine în țara noastră în mai

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele