4% din populaţia României a părăsit teritoriul ţării în ultimii patru ani,

0

Mai mult de 4% din populaţia României a părăsit teritoriul ţării în ultimii patru ani, a declarat vicepreşedintele Centrului Român pentru Integrare, Ioan Puhace.

Acesta susține că trebuie găsite soluţii pentru “a pune ceva în loc”.

“Există un dezechilibru destul de mare între ceea ce înseamnă emigraţie şi imigraţie. Dacă ne raportăm la cifre statistice, vedem că în ultimii patru ani mai mult de 4% din populaţia României a părăsit teritoriul ţării. Ce punem în loc? Discutăm şi trebuie să găsim soluţii pe ceea ce înseamnă dezvoltarea pieţei muncii în România. Printre ele şi imigraţia legală ar putea să fie o soluţie”, a spus Ioan Puhace, cu ocazia conferinţei “Migraţia legală în 2020 – provocări şi oportunităţi pe piaţa muncii în pragul unui nou boom al migraţiei”. El a precizat că angajatorii români sunt mereu în căutare de forţă de muncă şi în acest context trebuie “flexibilitate” în privinţa migraţiei.

Vicepreşedintele Uniunii Europene a IMM-urilor, Florin Jianu, a arătat că în acest moment România are un deficit pe piaţa forţei de muncă de aproximativ un milion de oameni.

Citește și: Curtea Constituțională a amânat, pentru a cincea oară, o decizie privind alegerea lui Meleșcanu la șefia Senatului

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele