Cum sa citești mai mult când exista tentații sau esti ocupat

D. A.

Este lectura consumatoare de timp?

Mulți oameni celebri spun ca dedica mult timp lecturii, iar studiile au demonstrat că lectura poate reduce stresul, crește concentrarea și îmbunătățește memoria pe termen lung și pe termen scurt. Întrebarea se pune, cum putem face acest lucru?

Din fericire, experții de la Harvard Business Review oferă câteva sfaturi și trucuri pentru a ne asigura nu numai că citim  zilnic, ci si că putem crește radical numărul cartilor citite.

 

Iată câteva dintre modalitati:

  1. Acceptați că este OK să renunțați

Uneori începem o carte, doar pentru a descoperi că nu ne bucuram de ea sau nu găsim prea multe lucruri semnificative în ea – dar oricum vom „trece prin ea”, pentru că nu vrem să renunțam ușor.

Gretchen Rubin a constatat că această mentalitate „câștigătorii nu renunță” probabil că nu va funcționa in ceea ce privește obiceiul de lectură, de a citi.

Daca renunțam devreme avem mai mult timp pentru citirea cărților bune si petrecem mai puțin timp citind cărțile dintr-un sentiment de obligație. Gândiți-vă la un lucru – în jur de 50.000 de cărți sunt publicate în fiecare an. De ce să petrecem timp cu cărți care nu ne plac deloc?

Citeste aici si despre Ministrul Educatiei, Liviu Pop

  1. Există minute ascunse peste tot

Stephen King, care spune ca succesul său incredibil de autor se datorează lecturii, le-a spus oamenilor să citească aproximativ cinci ore pe zi.

„Exista câteva minute ascunse în toate momentele zilei. Nu spun că ar trebui să bifați un roman la nunta surorii, dar sunt mici oportunități de a citi aproape pretutindeni”.

3. Schimbă modul de gândire

Citeste si...  Joi este programat primul zbor spaţial al Virgin Galactic

Trebuie să încetați să vă gândiți la citit ca la „o activitate pe care o faceți  … aceasta trebuie să devină o activitate la fel de naturală ca și mâncarea și respirația”, spune Ryan Holiday.

Transforma obiceiurile de lectură în obiective specifice, legate de timp și plasează-le în fiecare zi în partea de sus a listei de priorități.


Etichete:
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *