Augustin Lazăr: Nu există niciun fel de motiv de revocare a procurorului şef al DNA

0

Procurorul general, Augustin Lazăr susține că nu există niciun fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef al DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat la  RFI.

“Trebuie să ştim că în acest context intern sensibil privind modificarea legilor justiţiei, privind apropierea de finalizarea unor dosare importante, care privesc persoane cu activitate publică, mai ales DNA, dar şi DIICOT sunt structuri expuse şi care sunt cele criticate, mai ales prin conducătorii lor. Nu există niciun fel de motiv întemeiat de revocare a procurorului şef DNA, care lucrează în mod clar în cadrul legii. Noi putem să înţelegem şi emoţiile, şi criticile aduse de persoanele care pretind că nu au avut parte de un proces echitabil, că s-au folosit probe care nu au fost obţinute în condiţiile legii, acestea sunt apărări pe care şi le fac toţi inculpaţii, dar observăm că inculpaţi cu resurse, persoane care au resurse materiale considerabile şi care sunt chemate să răspundă pentru faptele lor au capacitatea de a se exprima public prin show-uri tv, prin care doresc să producă o anumită emoţie şi să influenţeze oarecum pe cei care ar trebui să soluţioneze dosarele. Sunt dosare care se apropie de a fi judecate la prima instanţă, altele în apel şi vor rămâne hotărârile definitive. Ei îşi încearcă ultima şansă. Prin urmare, activitatea conducerii DNA-ului este în mod clar una performantă. Ei au fost foarte eficace, de aceea sunt şi foarte criticaţi”.

Citiți și: În atenția Patriarhiei: se poate cu jurnalistul în Rai şi cu jurnalismul la bordel!?!

Tudorel Toader își prezintă, astăzi, raportul

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va prezenta astăzi, la ora 18.00, Raportul privind activitatea managerială la DNA, la sediul Ministerului Justiţiei.Există speculații că este posibilă o propunere de revocare a şefei DNA Laura Codruţa Kovesi, propunere care însă trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis.

 

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele