Budăi: 5.787 de cetățeni din Ucraina și-au găsit de lucru în România

0
- Reclama -

Conform statisticilor oficiale, mii de ucraineni s-au angajat în România după declanșarea războiului de către armata criminală a lui Vladimir Putin.

 

Mai precis, 5.787 de cetățeni din Ucraina și-au găsit de lucru în țara noastră spune ministrul Muncii, Marius Budăi. Angajările se fac în contextul în care zeci de mii de români primesc ajutoare de la Guvernul PSD-PNL-UDMR pentru a sta acasă, într-un așa zis “șomaj”.

Potrivit acestuia, cifra persoanelor care au fugit din calea războiului şi care s-au angajat în companii româneşti este cu 56 mai mare faţă de ziua de vineri şi cu aproximativ 1.000 faţă de acum trei luni.

„În această dimineaţă sunt înregistrate 7.141 contracte active ale cetăţenilor ucraineni, dintre care 5.787 sunt contracte care au data de început a activităţii de când a început conflictul. Deci, numărul de contracte care au data de început 24 februarie sau mai recentă a crescut cu 56 faţă de ziua de vineri”, a afirmat Budăi.

- Reclama -

Putin poate pierde în Ucraina dar poate câștiga în România. Iată cum

Cei mai mulţi dintre ucraineni – 1.682 – s-au angajat în industria prelucrătoare, 839 şi-au găsit locuri de muncă în construcţii, iar 582 în comerţ.

Din totalul celor 5.787 de cetăţeni ucraineni angajaţi în România după 24 februarie 2022 – 2.128 sunt în Bucureşti, 466 în judeţul Bistriţa-Năsăud, 409 în Argeş şi 324 în Timiş.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele