Curtea de Apel Bucureşti cere suspendarea procesului în care Mihaiela Iorga îi cere daune lui Kovesi

0

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti vor suspendarea dosarului în care Mihaiela Iorga îi cere şefei DNA daune în valoare de 10.000 de euro pentru perioada de după revocarea din funcţia de procuror al Direcţiei până la finalizarea procesului penal de la ÎCCJ.

„La dosar nu există dovada suspendării din funcţie, dar există dovezi de începerea urmăririi penale. Vorbim de suspendarea acestui dosar civil până la soluţionarea cauzei penale”, a spus judecătorul de la Curtea de Apel, la termenul de marţi. În replică, apărătorul Mihaielei Iorga nu a fost de acord cu propunerea magistratului, însă instanţa a rămas în pronunţare pentru 5 iunie, scrie Mediafax.

Concret, este vorba despre procesul în care procurorul Mihaiela Iorga a cerut, în instanţă, despăgubiri de 10.000 de euro de la Laura Codruţa Kovesi, Marius Iacob şi instituţia procurorului şef al DNA, pentru perioada de după revocarea din funcţia de procuror al Direcţiei.

Citește și Codrin Ștefănescu, mulțumit că a ajuns și el la DNA

“Cerem daune în valoare de 10.000 de euro. Sunt daune faţă o mârşăvie procesuală şi e şi orgoliul meu personal: în justiţia în care pledez eu nu se fac porcării. E vorba şi de presiunea exercitată în tot acest timp”, a declarat, la acel moment, avocatul Ionuţ Dobrinescu.

În februarie 2018, procurorii DNA Ploieşti au dispus urmărirea penală faţă de Mihaiela Iorga Moraru, la data faptelor şi în prezent procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru favorizarea făptuitorului (Florian Walter – n.r.) şi patru acte de fals intelectual în formă continuată. Secţia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act, tot în luna februarie, de suspendarea din funcţie a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, după ce aceasta a fost trimisă în judecată pentru favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele