56% dintre americani vor ca Trump să plece anticipat de la putere

1

Donald Trump pare tot mai izolat în urma incidentelor sângeroase de la Capitoliu, iar potrivit unui sondaj Ipsos realizat pentru postul ABC News şi-a pus alegătorii în cap – 56% dintre americani consideră că preşedintele republican în exerciţiu este necesar să fie demis din funcţie, cu doar câteva zile înainte de a preda puterea.

Trump a fost abandonat – la câteva zile de la luarea cu asalt a Congresului – de către anturajul său, în frunte cu vicepreşedintele său Mike Pence, urmat, la sfârşitul săptămânii de către numeroşi membri ai Cabinetului.

În tabăra republicană, tot mai mulţi aleşi şi cadre denunţă comportamentul celui care mai este preşedintele ţării timp de nouă zile, pe care unii îl consideră vinovat de evenimentele soldate cu cinci morţi la Capitoliu.Preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi s-a declarat pregătită să lanseze în zilele următoare mi multe acţiuni rapide cu scopul ca Trump să plece de la putere cât mai curând posibil – inclusiv o a doua procedură în vederea unei destituiri.

În pofida scirului bun obţinut în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie, faptul că 56% dintre americani vor ca Trump să fie destituit relevă gravitatea situaţiei. Un asemenea nivel nu a mai fost atins în istoria americană modernă.

Ce mai urmează în anul școlar 2020-2021

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele